Istup lidera SDS-a Vukote Govedarice protiv izbornih rezultata na skupu grupe “Pravda za Davida” u Banjaluci predstavlja najgore obmanjivanje javnosti i pokušaj gubitnika da sebe sačuvaju, jer su svjesni da će u strankama tražiti odgovornost za potpuno promašenu kampanju i sumanut izborni rezultat, smatra poslanik SNS-a u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović.

– To je sad – ajde da probamo na silu da nešto ostvarimo. Naravno, i zapadna kuhinja je osmislila kako da se vrši pritisak na /Milorada/ Dodika, pa se to upravo radi na taj način – rekao je Đukanović za Srnu.

On smatra da ti protesti nemaju neku perspektivu i da bi Dodik trebalo to samo da ignoriše.

– Mislim da to nema neku perspektivu, ali da će oni tako bojkotovati skupštinu, pokušati da delegitimizuju cijelu Republiku Srpsku – naveo je Đukanović.

On ističe da je evidentno da je Milorad Dodik u značajnoj prednosti nad Mladenom Ivanićem, a Željka Cvijanović u ne tako maloj prednosti u odnosu na Vukotu Govedaricu.

– Samim tim izbija se mogućnost krađe, jer ne možete toliko da pokradete. Ne postoji mogućnost da to neko “šteluje”, to je besmisleno – kaže Đukanović.

On dodaje da svi ti kadrovi SDS-a vrijeđaju svoje ljude koji su bili na biračkim mjestima, jer kažu da su “glupi, jer su dopustili tako nešto”.

Kada je riječ o pozivu za neprihvatanje poslaničkih mandata, Đukanović navodi da će to onda biti manji trošak za Republiku Srpsku jer ne mora da im isplaćuje plate.

Đukanović naglašava da se ne može na silu vladati.

– Oni ne žele da prihvate činjenicu da narod od njih traže da se oni promijene, prije svega, da osmisle neki program, a ne da kampanju zasnivaju samo na mržnji prema jednom čovjeku. Budući da je cijela kampanja bila promašena, izgubili su drastično. Ko gubi ima pravo da se ljuti – dodaje Đukanović.

SRNA/RTRS