Vijest o ubistvu Bojana Milovanovića (29) munjevito se jutros pročula Ulicom Vuka Karadžića, u dubičkom naselju Morava, gdje je porodična kuća mladića koji je noćas ubijen u Banjaluci.

Njegovi roditelji Milan i Slavica, koji su sinoć sina jedinca ispratili u grad, u velikom su šoku.

Posjećuju ih rodbina i prijatelji, koji i u tišini napuštaju mjesto tuge.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Ranko Škarić

– To je tragedija svih nas. Bojan i njegovi roditelji su vrijedni i dobri ljudi, komšije koje svima pomažu. Sa Bojanovu smrt saznali smo jutros oko 7.30 i u nevjerici išli da to provjerimo. Još niko ne može do kraja saznati kako se to dogodilo. Ne možemo prihvatiti da ovog uzornog mladića više nema – kazao je za Srpskainfo Ranko Škarić, komšija porodice Milovanović.

Njegov sin Bojan godinama se družio sa imenjakom Milovanovićem. Rado je pristao da govori o njemu.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Bojan Škarić

– Bojan je moj školski drug. Mnogo vremena smo proveli zajedno. On je radio u obezbjeđenju banke u Dubici. Kobne noći je sa još četvoricom prijatelja izašao u grad i produžili su u Banjaluku. Postavio je na društvene mreže slike sa te zabave. Nikome od nas, njegovih prijatelja, nije jasno kako je stradao, pod kojim okolnostima. Još nismo svjesni da ga više nema, svi smo u šoku – rekao je Bojan Škarić.

U naselju Morava, gdje se nalaze škola i gradski stadion, svi su opsjednuti istom temom – smrću ovog mladića.

Penzioner Milan Krunić upozorava na problem bezbjednosti.

– Svakodnevno stradaju mladi, u saobraćaju ili drugim okolnostima. To se mora zaustaviti. Ovaj slučaj je šokantan, ali nije usamljen. To je strašno, bolno i neopisivo – smatraju Dubičani.

Srpskainfo