Devetnaestogodišnja studentkinja iz Čapljine Marija Ćorić (19) poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak na veče dogodila u Poljičkoj ulici u Splitu, nezvanično saznaju lokalni mediji.

Kako piše “Čapljinski portal” nesrećna djevojka je prije mjesec dana otišla otišla na fakultet u Split.

Nesreća se dogodila kada je “audi A3” prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Mariju Ćorić, a žena koja je upravljala automobilom pobjegla je sa mjesta nesreće.

Splitska policija uhapsila je u srijedu popodne radnicu Hrvatskih autocesta, zaposlenu u obradi podataka za čvor Dugopolje, Ivanu Tenu Gotovac Soldić (38), rodom s karlovačkog područja, i nad njom počela provoditi kriminalističku obradu zbog sumnje da je na Poljičkoj cesti u Splitu u utorak naveče pijana izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala splitska brucoškinja Marija Ćorić (19) iz Čapljine, a nakon toga pobjegla s mjesta nesreće.

Tridesetosmogodišnja žena pronađena i uhapšena nekoliko sati kasnije, te da je kod nje u tom trenutku izmjereno 1,10 promila alkohola u krvi, pa se pretpostavlja da je u trenutku nesreće bila pod još jačim dejstvom alkohola.

Dodaje se da je policija locirala i uhapsila ženu zahvaljujući informacijama koje je dobila od očevidaca tragične nesreće.

Nezvanično se saznaje, da Ivani Teni Gotovac Soldić to nije prvi put da je vozila pod uticajem alkohola.

U policiji kažu da će nakon otrežnjenja započeti kriminalističko istraživanje tokom kojeg prvo treba van sumnje utvrditi da li je za volanom “audija” bila uhapšena žena, a ako jeste, protiv nje će biti podnesena krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom, prenosi radiosarajevo.ba.