Nakon treninga, svima nam je na umu odmor kod kuće, ali umesto toga, možda je mnogo bolja ideja da se družimo s partnerom i pritom mislimo na seks, koji posle vežbanja ima različite, zadivljujuće prednosti. Predstavljamo vam nekoliko razloga zbog čega bi trebalo da se prepustite čarima seksa nakon vežbanja i odrađenog treninga.

Uzbuđenje je veće

Istraživanja su pokazala da vežbanje značajno povećava seksualno uzbuđenje. Seksualna terapeutkinja Alin Zoldbrod to objašnjava povećanom cirkulacijom koja se razvija tokom vežbanja i koja utiče na povećani protok krvi u vagini i klitorisu, prenosi “Health”. Takođe, istraživanja su pokazala i da 20 minuta vežbanja može da pripremi telo žene za seksualna uzbuđenja, koje će tokom seksa intenzivnije reagovati.

Osećaćete se atraktivnije

Za seks je jako bitna slika kakvu osoba ima o sebi. Istraživanje časopisa “Sexual Medicine” iz 2016. godine pokazalo je da one žene koje nisu naročito zadovoljne svojim telom, pokazuju i manju želju za seksom i uzbuđenje tokom istog. Tajna je u tome da pronađete vežbe zbog kojih ćete se osećati bolje i atraktivnije i naj način povećati samopouzdanje.

Orgazmi će vam biti bolji

Bez obzira na to radi li se o jogi ili dizanju utega, svaka fizička aktivnost pomaže smanjiti tenzije i povećava razinu endorfina. Zahvaljujući tome, tijelo se opušta, a osoba postaje svježija i veselija, što vodi prema boljem orgazmu.

Postaćete bliskiji s partnerom

Osim što s partnerom provodite vreme u bioskopu, restoranu ili pred televizorom, zašto ne biste zajedno i vežbali? To može biti izrazito zabavno, a može poslužiti i kao predigra za seks. Istraživanja su pokazala da su parovi, koji zajedno učestvuju u uzbudljivim aktivnostima, zadovoljniji i u krevetu.

Izvor: Večernji.hr