Dodik: SNSD nema namjeru da pravi koaliciju sa PDP, radićemo sa onima iz SDS koji su se vratili rodoljublju i patriotizmu

Predsjednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik očekuje da se vlast u Srpskoj konstituiše u zakonom predviđenom roku, jer ne postoje razlozi da se jedan tako važan posao odlaže.

– Čekamo zvanično proglašenje izbornih rezultata da bi i formalno pravno krenuli u konstituisanje novog saziva Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske – rekao je Srni Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On je istakao da će jedan od prvih koraka biti sjednica stranačkih organa SNSD-a, na kojim će se i ozvaničiti da je mandatar Radovan Višković.

– To će naravno biti pitanje formalnosti, jer smo mi unutar SNSD na tu temu već obavili razgovore. Međutim, pored saglasnosti o imenu mandatara moramo ispoštovati i stranačka pravila i procedure, ali i dodatno naglastiti naša programska načela – rekao je Dodik.

On kaže da ga raduje broj poslanika koji dijele vrijednosti SNSD-a i koji su spremni da zajedno sa ovom strankom preuzmu odgovornost za unapređenje života u Republici Srpskoj.

– To gledam kao patriotski čin ljudi koji su direktno nagrađeni mandatima u Narodnoj skupštini Srpske ili parlamentu BiH. Po svemu sudeći imaćemo izuzetno stabilnu skupštinsku većinu, tako da će i Narodna skupština i Vlada moći da funkcionišu dosta relaksirano, bez bespotrebnih zastoja, fokusirajući se na ozbiljne poslove koji nas čekaju – rekao je Dodik.

On je istakao da SNSD nema namjeru da pravi koaliciju sa PDP-om, koji je kroz ličnosti člana predsjedništva i ministra spoljnih poslova, nanio nemjerljivu štetu Republici Srpskoj svojim ponašanjem u Sarajevu, niti u toj koaliciji vidi pojedince iz SDS-a koji su se odrodili od politike i imena stranke kojoj pripadaju, a na kraju i od samog naroda od koga su tražili povjerenje na izborima.

– U ekipi za Republiku Srpsku neće biti ni onih pripadnika stranaka koji su naši dugogodišnji koalicioni partneri, koju su špekulisali i kalkislai u izbronom procesu sa koalicionim mandatima – rekao je Dodik.

On je naglasio da će biti preispitan i analizaran rad i članova SNSD-a i da će na taj način biti ustanovljena odgovornost svakoga ponaosob u izbornom procesu.

– Oni u SDS-u koji su se vratili rodoljublju i patriotizmu, a kako vidimo ima ih, dobrodošli su i sa njima ćemo raditi zajedno u interesu Republike Srpske – rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je istakao da su oni koji su radili protiv Srpske, bez obzira na kojoj funkciji ili mjestu se nalazili, poraženi i da sa njima nema koalicije za Republiku Srpsku.

– Umjesto što narodu šalju lažne poruke da ih je neko zvao, da su navodno pokradeni, da su ovo ili ono, preporučujem im da preispitaju svoje politike i svoje ponašanje, za koje ih je naš narod na proteklim izborima kaznio. Desilo se ono što sam i najavljivao prije izbora, narodna volja biće posljednja. I za nas i za njih. Tako je i bilo – poručio je Dodik.

SRNA/Srpskainfo

Preporuka

Nakon sramnih izjava: Pernara dočekala djeca pogin...
views 88
Hrvatski političar i osnivač Živog zida, Ivan Pernar, nakon izjava da je Republika Srpska tvorevina koja je stvorena na nestanku Hrvata iz bosanske Po...
Bijeljina: Djeca poginulih boraca oštro odgovorila...
views 71
Članovi Udruženja djece poginulih boraca "Naslijeđe" oštro su večeras na tribini u Bijeljini odgovorili hrvatskom političaru i osnivaču Živog zida, Iv...
Merdžo: Krajnje vrijeme da visoki predstavnik napu...
views 32
Merdžo je izjavio da se političko Sarajevo protivi izmjeni Izbornog zakona jer im sadašnji modalitet omogućava da drugima biraju političke predstavnik...
Kako je Zvizdić čestitao Božić “bosanskim pr...
views 93
Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, u tehničkom mandatu čestitao je Božić kako je rekao "bosanskim pravoslavcima". Ova izjava ostala j...
Radmanović: Nema sjednice Parlamenta BiH dok ne bu...
views 17
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović rekao je da se sjednice ovog doma neće održavati dok ne bude imenovan ...
Dodik: Nastaviti uspješnu saradnju Republike Srpsk...
views 10
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, da je na sastanku bilo riječi i o...