Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da Obren Petrović više nije član SDS-a, jer je iznosio stavove koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom stranke.

Govedarica je pozvao “odgovorne i poštene” članove i simpatizere SDS-a u Doboju da se što prije organizuju i sačuvaju stranku od, kako je naveo, mešetara i trgovaca, saopšteno je iz SDS-a.

“SDS u Doboju ne smije da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da SDS nestane”, rekao je Govedarica.

On je istakao da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima, te da će SDS iz ovoga izaći zajedno, čvršći i jači, bez obzira na odlazak pojedinaca kojima očito i nije bilo mjesto u ovoj političkoj partiji.

“SDS, baš kao i Republika Srpska, mora se očistiti od korumpiranih pojedinaca čiji je jedini interes da što više gomilaju lično bogastvo i to sve pod plaštom zaštite Republike Srpske i srpskog naroda”, dodao je Govedarica.

SRNA/RTRS