Potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić nije imao hrabrosti da na sjednici Glavnog odbora SDS-a u Istočnom Sarajevu direktno zatraži smjenu predsjednika ove stranke Vukote Govedarice i njegovih saradnika, iako je putem nekih portala koje kontroliše u javnost smišljeno plasirao informaciju o takvoj mogućnosti, držeći tako jedan dio javnosti u neizvjesnosti, piše portal “Infosrpska”.

Više članova Glavnog odbora SDS-a i Gradskog odbora SDS-a Bijeljina potvrdilo je za ovaj portal da “Mićić, koji je gradonačelnik Bijeljine, fingira i kalkuliše”, te da “to čini jer nema hrabrosti da jasno istupu u javnosti, zbog toga što je ucijenjen”.

Portal “Infosrpska” saznaje da je Mićiću, koga je jedna struja unutar SDS-a optuživala da naginje predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, sa dvije adrese sugerisano da ne izlazi iz SDS-a, jer bi nakon Obrena Petrovića, Milovana Bjelice i ljudi oko njih, njegov odlazak značio totalno urušavanje SDS-a, što ne odgovora nikome sa te dvije adrese od kojih jedna vodi do ambasade jedne moćne zapadne države u Sarajevu, a druga ne tako daleko od Republike Srpske.

“Mićić je na obje adrese bio na razgovoru i primio k znanju da ne smije napuštati SDS. Nešto slično dešavalo se svojevremeno i sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem koji je, za razliku od ucijenjenog Mićića, pokazao
hrabrost i prisebnost i napustio SDS”, piše u tekstu koji je objavio portal “Infosrpska”.

U tekstu se dodaje da su “u Bijeljini sve učestalije glasine da bi zbog kalkulisanja Mićića, koji glumi neodlučnost kako bi ostao aktuelan, uskoro mogao ostati i bez funkcije gradonačelnika Bijeljine”.

RTRS