Eksperti kažu da je ljubav nemoguće objasniti, te da zbog nje nekad radimo smešne i glupe stvari

Međutim, jako je bitno tempirati i odrediti postupke i izjave ljubavi da ne bismo prenaglili ili poslali pogrešnu poruku partneru.

Ukoliko ste ikad pokušali da pitate nekoga zašto je u vezi i zašto voli, susretali ste se sa odgovorima “Kad ti se desi znaćeš” i “Neobjašnjivo je, ne pitaj” a takvi odgovori nimalo ne pomažu.

Kada je pravo vreme da nekome izjavite ljubav? Foto: Pixabay.com

– Kad je ljubav u pitanju, ne znamo da objasnimo šta nam se dešava. Toliko smo fokusirani u tome da uspemo da volimo na pravi način da ne shvatamo da smo izgubljeni od samog početka”, kaže psiholog Lorens Sigel.

Kada je onda pravo vreme da nekome kažemo da ga volimo? Iako su svi parovi različiti, postoji li nešto što obavezno treba znati?

– Pre svega se zapitajte da li stvarno osećate ljubav prema osobi s kojom ste. Da li osetite da su upravo te dve reči ono što želite uputiti vašem partneru? Recite mu da ga volite onda kada budete sigurni da to zaista osećate, rekla je Sigel dodavši da nema određeni broj dana ili meseci koji morate ispoštovati pre nego iskažete ljubav.

Volim te – veoma jake reči. Foto: Pixabay.com

Stručnjaci preporučuju da se ne brinete ukoliko vaš partner odmah ne odgovori na vašu ljubav.

– Ljubav ne raste u svima nama na isti način. Pokušajte biti otvoreni i iskreni i dajte priliku partneru da shvati šta želi od vaše veze. Takođe mu dajte prostora da i on skupi hrabrosti da izgovori te dve famozne reči, rekao je doktor Aaron Ben-Zeev.

(Telegraf.rs/klix.ba)