Na repertoaru Kina “Kozara” od 13. do 19. decembra nalaze se filmovi: Spajdermen: Novi svijet 3D – sinhronizovanSmrtonosne mašine

Smrtonosne mašine

Termin – 13.-19.12. u 20.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 128 minuta

Žanr – Avantura, SF

Originalni naziv – Mortal Engines

Uloge –  Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Rafter

Režija – Christian Rivers

Hiljade godina nakon što su kataklizmički događaji izbrisali civilizaciju kakvu danas poznajemo, čovječanstvo se prilagodilo novonastalim uslovima i razvio se novi način života. Gigantski mobilni gradovi sada haraju Zemljom u obliku smrtonosnih mašina i gospodare manjim naseljima, osvajajući predio po predio. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), iz londonskog Lower Tier-a, uslijed susreta s opasnim bjeguncem Hesterom Shawom (Hera Hilmar), nalazi se u borbi za vlastiti opstanak. Neočekivani dvojac čiji se putevi nikada nisu trebali sresti, spoj je potpunih suprotnosti koje čine nevjerojatan savez, predodređen da promjeni tok budućnosti.

Spajdermen: Novi svijet 3D – sinhronizovan

Termin – 13.-19.12. u 18.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 117 minuta

Žanr – Animirani

Originalni naziv – Spider-Man: Into the Spider Verse 3D – sinhronizovan

Uloge –  Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

Režija – Bob Persichetti, Peter Ramsey

Radi se o novom Spider-Man svijetu i potpuno drukčijoj priči koja će nas natjerati da preispitamo sve što smo do sada znali o najpoznatijem čovjek-pauku na svijetu. U priču nas uvodi tinejdžer iz Brooklyna – Miles Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spider-Man svijeta ali i da – nije sam.

prijedor24h