Cijeli region zgrozila je vijest o brutalnom premlaćivanju 18-godišnjakinje u Zadru.

Iako je Darko Kovačević zvani Daruvarac djevojci slomio kosti lica, nos, zube i nanio joj i druge veoma ozbiljne povrede, juče je pušten na slobodu.

Javnost je u junu, kada se napad i odigrao, bila iznenađena i reakcijom svih koji su se zatekli u zadarskom kafiću. Niko joj nije pružio pomoć, naprotiv, pojačali su muziku, a zatim i oprali krv sa zidova i podova kako bi sakrili dokaze. Daruvarac je tinejdžerku tukao pesnicama i nogama, a glavom joj je udarao o lavabo u toaletu.

Sa Daruvarcem se pretučena djevojka kratko viđala, a majka se s tom vezom nije slagala. Znala je ko je Darko Kovačević, a policija je znala još bolje jer je imao 40 krivičnih i prekršajnih prijava. Kada je saznala da joj je kćerka pretučena, odmah ga je nazvala.

Dok je dkevojka bila u bolnici, majka je nazvala Kovačevića.

– Slušaj me!

– Ko je?

– Naslikaj se ispred hirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama od ***. Ti si je iskasapio. Ima unutrašnje krvarenje. Dolazi, policija je ovdke, kako god znaš ili će te naći. Čovkeče, dokete si mi ubio! Ti si dokete, majmune od 38 godina, ti si dokete od 18 godina raskasapio… – ponovila mu je, a on je i dalje govorio kako ne zna o čemu govori.

– Ja nemam pojma o čemu ti pričaš.

Majka je nazvala i policiju.

Na prvi poziv od 41 sekunde niko se nije javio. Na glavno pitanje gdke je napadač, odgovor niko nije znao. Gradom su krenule glasine da pobkegao iz zemlje. Prvi razgovor s policijom je glasio:

– Nije priveden?

– Ne.

– Zašto nije priveden, možete li mi reći?

– Pa zato što je pobkegao. Nismo ga našli. A gdke on živi, recite mi.

– Odakle da ja znam?

Majka je njegov broj dala policiji negdke oko šest ujutro. Na njegovoj kućnoj adresi do tog trenutka iz policije ga niko nije tražio, iako svi znaju da je riječ o opasnom kriminalcu.

– Ja sam mama djevojčice koja je pretučena noćas.

– Dobro.

– Ja sam dobila obavještenje da je taj gospodin, odnosno taj idiot, u svojoj kući. Ja dakle cijelu noć sama istražujem. Taj čovjek je prijetio mojoj drugoj kćerki da će doći ubiti nju i malog zato što je ovo prijavljeno policiji.

– Je l’ on sad kod kuće?

– Ja ne znam da li je on u kući. Ja sam tu u toj ulici…

– Sad će momci doći svakog trena tamo, pa ćemo vidjeti.

– OK, hvala.

– Pa se vi pomjerite odatle.

Oko deset sati ujutro upravo na tom mjestu je i uhapšen.

On se juče našao na slobodi jer mu je istekao zakonski rok koliko može biti zadržan u pritvoru. Daruvarac mora tri puta nedjeljno da se javlja policiji. Zabranjeno mu je da se približava žrtvi i da je kontaktira, ne sme da napusti prebivalište, a oduzeli su mu i dokumente. U međuvremenu se pojavio i snimak na kome se vidi napad.

NOVA TV/Srpskainfo