U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u ponedjeljak se očekuje kiša koja će tokom dana u višim predjelima preći u snijeg, gdje će doći do formiranja snježnog pokrivača od pet do 15 centimetara.

Ujutro će na sjeveru i sjeveroistoku padati kiša i susnježica, a slab snijeg ponegdje u višim predjelima.

Tokom dana će i na zapadu u višim predjelima kiša preći u susnježicu ili slab snijeg, koji će zahvatiti centralne i istočne krajeve, pa će doći do formiranja i novog snježnog pokrivača. Prestanak padavina očekuje se pred kraj dana.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena, na momente i jaka bura.

Јutarnja temperatura vazduha od minus dva do pet, na planinama oko minus četiri. Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do sedam, na planinama oko minus dva stepena Celzijusova.

U novogodišnjoj noći očekuje se slaba kiša na sjeveroistoku, a susnježica i snijeg u centralnim i istočnim predjelima, dok će na krajnjem sjeverozapadu i sjeveru biti pretežno oblačno i uglavnom bez padavina. Na jugu Hercegovine biće malo do umjereno oblačno i suvo vrijeme.

Meteorolozi su za prvi dan 2019. godine najavili pretežno oblačno vrijeme, maglovito u jutarnjim časovima, a tokom dana kišu i slab snijeg. Za 1. januar najavljena je jutarnja temperatura vazduha od minus tri do četiri, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu do sedam stepeni. Na planinama će ujutro biti oko minus šest, a tokom dana oko minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu, 2. januara, na sjeveru, sjeveroistoku i istoku biće oblačno uz mogućnost slabih padavina, kiše u nižim, susnježice i snijega u višim predjelima. Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do osam, na jugu do 10, a na planinama oko nula stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak, kada će se jutarnja temperatura vazduha u pojedinim krajevima spustiti do minus sedam, a na planinama će biti oko minus deset, dok će najviša dnevna biti od minus dva do četiri, na planinama oko minus pet stepeni Celzijusovih.

Najhladnije danas u 13.00 časova bilo je na Bjelašnici gdje je izmjereno minus šest stepeni.

Na Čemernu je u isto vrijeme bila nula stepeni, u Kalinoviku jedan, na Han Pijesku i u Šipovu dva, u Mrkonjić Gradu i Bugojnu tri, u Prijedoru, Nevesinju, Gacku, Sarajevu, na Ivan Sedlu i u Livnu četiri, na Sokocu, na Mrakovici, u Srebrenici, Rudom i Sanskom Mostu pet, u Novom Gradu, Foči i Srpcu šest, u Bijeljini, Brčkom i Bihaću sedam, u Bileći i Gradačcu osam, a u Banjaluci, Mostaru, Doboju, Širokom Brijegu i Tuzli devet stepeni.

U Trebinju je danas izmjereno 10, a u Neumu 11 stepeni Celzijusovih.

RTRS