Prvi mesec Nove 2019. biće i lep i uzburkan. Pogledajte kakva dešavanja vas očekuju.

Prvi januarski dan započeće prelaskom Marsa iz znaka Riba u znak Ovna, mesto svoje vladavine. Jaka energija novog početka – kao stvorena za ulazak u 2019. godinu! 5. januara Merkur prelazi u znak Jarca – tokom ovog meseca očekuju nas i neki ozbiljni dogovori, ali i pomalo teške i naporne priče….. Već 6. januara imamo Mlad Mesec u znaku Jarca, ali i delimično pomračenje Sunca. Znate i sami da pomračenja služe kao aktivatori životnih faza i očigledno je pred nama još jedna nova! Istog dana i Uran kreće u direktan hod iz znaka Ovna – u ovom znaku će biti do početka marta meseca, a onda se seli u znak Bika i tu ostaje narednih sedam godina.
Odmah dan kasnije Venera prelazi u znak Strelca i hita u trigonski susret sa Marsom i konjukciju sa Jupiterom, donoseći priliv dobre energije u muško ženskim odnosima, ali i značajne momente koji se vezuju najpre za inostranstvo. 20. januara Sunce ulazi u Vodoliju, označavajući početak vladavine ovog znaka, a odmah sledećeg dana imamo pun Mesec i njegovo totalno pomračenje u znaku Lava. Očekuje nas još jedan događaj, a to je prelazak Merkura u znak Vodolije i to 24. januara.

Hajmo sada malo da saberemo sva planetarna dešavanja tokom januara i da probamo da izvedemo zaključak – kakav bi to mesec mogao biti? Iskreno rečeno, januar jeste pod jakom energijom Marsa iz Ovna koja treba da nam da onaj „udar“ snage i da nas pokrene. Pošto već početkom meseca i poslednja retrogradna planeta, Uran – kreće u svoj direktan hod, možemo da primetimo da su sve planete direktne, što se ne dešava baš tako često…Znači, nema unazad – idemo, samo napred! Gore sam napisala nešto ukratko o Veneri, Jupiteru i Marsu – ovi aspekti bi trebali da nam daju dodatni podsticaj, snagu, volju, elan, ali i pomalo sreće u našim „pohodima“ i novim počecima – bilo da se oni vezuju za posao, novac, ljubav, inostranstvo, porodicu i tako dalje i tako dalje. E sad, šta će da nas u januaru „žulja?“ Pa ovako….Merkur će iz znaka Jarca biti u konjukciji sa Saturnom, Plutonom i kvadratu sa Marsom i Uranom tokom januara – poslovno nas ipak očekuju neke teške i zahtevne tematike, ali verovatno i naporni ljudi sa kojima ćemo morati da budemo u kontaktu. No, to ne znači da nećemo imati uspeha – ali naravno, kroz Jarčevsku simboliku – polako, kroz mnogo truda i ulaganja sebe u ono što želimo. Kvadrat Merkura sa Marsom i Uranom može doneti neka sukobljavanja na poslu, možda sa autoritetima ili kolegama, ali i preokrete i iznenadne promene. Dalje, Mars će praviti kvadrat sa Saturnom i Plutonom – prepreke se prevazilaze, ali uz velike napore.
Oba pomračenja, i ono delimično Sunca i ono totalno Meseca idu kroz dosta zahtevne aspekte i kontakte sa teškim planetama. Pomračenje Sunca početkom januara može doneti osećaj težine, ali i buđenje ogromne snage za koju nismo ni znali da postoji u nama! Komplikovanije je pomračenje Meseca u trećoj dekadi januara, jer može doneti velika uzbuđenja, napetost, prekide u poslovnim i emotivnim odnosima – ali i osećaj da se moramo „osloboditi“ nečega što nas pritiska, pa po svaku cenu!

Dakle, sve u svemu – mesec januar je lep i dosta uzburkan. Kvadrat Jupitera i Neptuna koji će takođe biti aktuelan tokom celog januara govori nam – sve što radiš pošteno i kako treba – rezultovaće na pravi način. Sve što činiš, a znaš da nije legalno ili pravično ili moralno – može dobiti svoju kaznu. Zaključila bih ovaj uvodni tekst baš rečenicom koja se vezuje za ovaj kvadrat – Očekujemo svi od Jupitera u Strelcu mnogo, možda i previše – nemojte da se razočarate ukoliko već u januaru ne budete dobili ona ostvarenja kojima se nadate! Nešto može krenuti baš kako treba, a onda se raspršiti, kao magla…Ne zaboravite – nije januar jedini mesec u 2019! Ima prilika još! Srećno!

OVAN
Ljubav
Ulazak Marsa, vladara Ovna u vaš znak i polje ličnosti odmah prvog januara učiniće da se, posle dužeg vremena, ponovo osetite dobro, puno snage, energije i optimizma. Bićete pravi ratnik ili ratnica – spremni da osvajate, ali spremni i da se borite za ljubav. A tih ljubavnih prilika će svakako biti! Krajem prve nedelje januara Venera, planeta ljubavi počeće da obasjava vaš znak svojim pozitivnim uticajem, donoseći vam nove emotivne šanse. Ona deluje na vas iz polja daljine, inostranstva, obrazovanja, državnih institucija, sporta, duhovnosti – pa su ovo najpre segmenti iz kojih bi se te ljubavi, simpatije i emotivna zadovoljstva mogla pojaviti. Ovo je mesec u kojem se mogu započeti neke lepe i nove priče, pa čak i u onim slučajevima kada vas deli mnogo kilometara – daljina ne postoji kao problem ako su srca vrela, a u januaru će itekako biti! Oni koji su zauzeti imaće priliku da srede svoj odnos, čak i da ponovo podgreju strasti i u suštini – ne biste po pitanju emocija trebali da imate nikakvih posebnih problema, osim ako ih napravite sami sebi. Ovo se odnosi na one Ovnove koji će poželeti da malo „švrljaju“….
Posao
Pazite – sve šanse koje se vezuju za inostranstvo će ići mnogo lakše od ostalih, pa ako sarađujete samo sa strancima – vama će biti mnogo lakše nego vašoj sabraći. Za ostale – dobro je što vas nosi jaka i odlučna energija, jer će vam itekako biti potrebna! Biće tu napornih pregovora, biće borbe sa preprekama i situacijama koje će se pojavljivati nenadano – ali se mora priznati da ćete vi biti na visini zadatka i stvarno pružati svoj maksimum. Bolja finansijska situacija u ovom mesecu. Bićete zadovoljni.
Zdravlje
Niti ste nepovredivi, niti ste otporni na viruse, prehlade….iako će vam se činiti da imate snage za desetoricu I da vas nikakva boljka ne može strpati u krevet na par dana….

BIK
Ljubav
Bilo da ste slobodni ili zauzeti, u ovom mesecu možete tako slatko da brljekate i da se upuštate u neke tajne, zabranjene, zamamne i vrlo sladjane priče i pričice. Vaša vladarka je tokom januara u znaku Strelca, što znači da su vam i srce i duša širokiiiiiii i možete u njima ugostiti i više osoba….Baš kad o toj „širini“ pričamo, hajde da lepo objasnimo onima koji su u vezama – Gledajte ovako, imate pred sobom mesec koji može biti super sa voljenom osobom, kada mnogo toga možete srediti i izgladiti i prosto bi bilo šteta da sami sebi podmećete nogu time što ćete petljati još sa nekim sa strane. Da, biće momenata u kojima vi i partner možete burno reagovati, čak se i posvađati, ali će biti mnogo više onih drugih, finih trenutaka između vas dvoje – povremeno vam se čak može činiti kao da ste na samom početku veze – koliko će vas jako „raditi“ strasti i želja jedno prema drugom. Zato u trenucima kada ste besni, nemojte da krenete u neka muljanja i dopisivanja jer internet udvarači pomno motre na vas…A vi slobodni uživajte – samo nemojte da tripujete neke filmske priče i ljubav do kraja života, bar ne sa zauzetima….
Posao
Ni malo loš period za posao, pogotovo ako ste jedan od onih praktičnih i realnih Bikova. Videćete prave šanse i umećete da ih iskoristite. S druge strane – preskakaćete one u kojima neko pokušava da vam proda maglu ili da vas uvuče u šeme i šemice koje bi trebale da vam donesu novac preko noći. Manjih problema sa saradnicima će svakako biti, ali vi ste stabilna ličnost koja ume da se sa ovim izbori. Imate dobrih šansi za zaradu, pogotovo ako imate bilo kakav vid saradnje sa inostranstvom.
Zdravlje
Starijim Bikovima mogući su problemi koji se vezuju za noge, krvne sudove, jetru I žuč. Kod mlađih – potrebno vam je kretanje, bilo kakav vid rekreacije.

BLIZANCI
Ljubav
Divna konjukcija Venere i Jupitera dešava se baš u vašem polju partnerstava, što će svakako doprineti da vaš ljubavni život bude začinjen lepim dešavanjima, srećom i zadovoljstvom. Od momenta kada Venera uđe u ovo polje, što se dešava krajem prve nedelje januara, pa sve do kraja meseca – slobodnima će biti lako da privuku nove osobe u svoj život, a zauzetima odnos može zaista procvetati. I da, sve bi bilo divno i krasno da na nebu u januaru postoji samo ovo dešavanje, ali to nije tako. Pošto će se ovaj aspekt Venere i Jupitera preplitati i sa drugima, slobodne Blizance upozoravamo na vreme – da, zaista imate mogućnosti da otpočnete novu ljubavnu priču, ali ukoliko imate nameru da ona traje, morate ispoštovati par stvari. Prvo – ni na koji način ne treba ulaziti u nešto sa osobama koje su zauzete,jer ćete pre ili kasnije zažaliti zbog toga. Drugo – ne smete staviti ružičaste naočare i svesno odbijati da vidite da osoba koja vam se dopada neke stvari krije ili da nije potpuno iskrena prema vama. Birajte srcem, da – ali uključite i mozak! Kod zauzetih će biti povremenih sumnji i nedoumica, ali se one mogu lako rešiti.
Posao
U većem delu meseca od vas će se zahtevati mnogo odgovornosti, tako da slobodno računajte da ćete prve dve dekade januara morati da ozbiljno zapnete kada je posao u pitanju. Potrebno je mnogo vaše mudrosti I obazrivog nastupa sa saradnicima da bi neka osetljiva pitanja bila rešena. Poslednja dekada meseca skida teret sa vaših pleća I donosi vam lakše funkcionisanje, bolje kontakte sa saradnicima I mnoštvo novih ideja I ponuda. Finansijski bi ovo mogao biti dosta isplativ mesec.
Zdravlje
Dosta dobro, ali ćete morati da budete odgovorni prema sebi. Pogotovo stariji pripadnici znaka koji će se tokom celog januara povremeno mučiti sa hroničnim boljkama.

ŠKORPIJA
Ljubav
Venera izlazi iz vašeg znaka pred kraj prve nedelje januara I Škorpije će je ispratiti sa rečenicom – Hvala što si svratila, bili smo mnogo lepi I mnogo nesretni, pa smo tugu lečili slatkišima….zato hajd ti lepo negde drugde jer bi mi ponovo da budemo sretni I zgodni! Šalu na stranu – vaš vladar ulazi u znak Ovna I Škorpije će se probuditi! Venera ulazi u Strelca, pa će I ta ljubav prvo početi da trepće nenaviknuta na sunce, a onda ponovo širom otvoriti oči! U prevodu – evo I zauzetima I slobodnima konačno tih sretnih dana koji se obećavaše ali ih je bilo teško I smorno dočekati! U emotivnim vezama I brakovima ponovo ćete se smejati zajedno sa partnerom, ponovo ćete osetiti onu živost I energiju, ma ponovo ćete oživeti! Vas dvoje se više nećete premeštati sa kreveta na fotelju I obrnuto već ćete zajedno malo ludovati van kuće I sa prijateljima, a malo više ludovati u kući I spavaćoj sobi! Samo nemojte da pokrećete neke teške teme u drugom delu meseca I sve će biti ok. Slobodni neće ući u emotivnu vezu samo ako ne budu hteli – jer, pravih prilika itekako imate! Upoznaćete nekog ko je baš po vašoj meri I ukusu!
Posao
Odličan poslovni mesec za Škorpije, u kojem treba obratiti pažnju samo na par stvari da bi sve funkcionisalo kako treba. Obratićete pažnju na drugi deo meseca, posebno kada je komunikacija I dogovori u pitanju. Nemojte da dozvolite da vas neko prevede žedne preko vode jer će pokušaja obmane biti. Dalje – u ovom periodu ćete se suočiti I sa nekim preprekama koje će samo na prvi pogled izgledati kao nesavladive. Verujte u sebe I rešićete to brže nego što mislite. Zarade više nego dobre.
Zdravlje
Zdravstveni segment je odličan, ali na par stvari morate obratiti pažnju. Ishrana je na prvom mestu, a u drugom delu meseca postoji mogućnost i da se povredite ili imate problema sa kičmom i zglobovima.

STRELAC
Ljubav
Slobodni bi zaista trebali da se raduju ulasku u ovaj mesec. Sa Venerom u svom polju ličnosti širićete optimizam, sjaj, harizmu, divnu energiju – i zato nije ni čudo što ćete biti u centru pažnje pripadnika suprotnog pola. I vi ste spremni za ljubav, dozivate je celim svojim bićem i budite sigurni da će se odazvati. Strelčevi imaju više nego dobre šanse da se zaista zaljube, ali i da započnu novu emotivnu priču koja će krenuti burno i strasno, koja će ih nadahnuti i učiniti da se osećaju živo, zadovoljno, sretno ! Dok vi budete uživali, da pogledamo šta će se dešavati onima u vezama i brakovima. Kod vas je situacija vrlo slična – mnogo toga će krenuti na bolje i ponovo ćete imati osećaj bliskosti i stabilnosti sa voljenom osobom. E sad, bilo bi dobro da gledate da to ne pokvarite nekim nepromišljenim potezima, a jedan od njih bi bio i eventualno uplitanje u bilo kakav vid tajnog odnosa ili flerta. Računajte da će partner sigurno sumnjati u vas, radili ili ne radili nešto sa strane, pa je na vama da ga razuverite i pokažete mu da može da računa na vas. Problemi će se koncentrisati u drugoj polovini januara – obratite pažnju !
Posao
Sa Venerom I Jupiterom u svom znaku sigurno je da ćete u ovom mesecu biti obasuti mnogim sretnim okolnostima, privući pozitivna dešavanja I nove poslovne prilike. Sredinom meseca više pažnje obratite u dogovorima, najpre zbog toga što neko može pokušati da vas brzinski ubedi u nešto što nije realno niti ostvarivo ili vam može doneti gubitke. Fokus će u ovom mesecu biti najviše vezan za finansije, gde vas čekaju neki lepi uzleti, ali I mogućnost padova I to najviše tokom treće dekade januara.
Zdravlje
Konjukcija Venere I Jupitera u polju ličnosti nema baš uvek benefična svojstva, pogotovo ako je iskoristite za neumerenost I preterivanje.

JARAC
Ljubav
Venera vlada vašim poljem ljubavi, a kad vam se nađe iza leđa, kao što je to slučaj tokom celog januara meseca, onda moramo prvo da skrećemo pažnju zauzetim Jarčevima. Dakle, šanse da se upletete u nešto tajno zaista postoje. Šanse da se upletete u nešto tajno što bi vas itekako moglo prodrmati I doneti vam ogromnu količinu strasti su još veće. Šanse da sa partnerom imate probleme oko toga – najveće. Sve vam jasno. Upozoreni ste, a sada gledajte kako ćete se dalje nositi sa tim. Generalno gledano – odnos sa partnerom je onako – korektan. Ne pucate nešto od ljubavi i strasti, ali se držite zajedno. I zar ne bi bilo totalno kontraproduktivno kada biste u taj svoj koliki toliki duševni mir upleli još neku osobu ? A šta nam rade slobodni pripadnici ovog znaka ? Pa oni su kao ok, ali su u stvari prilično emotivno neispunjeni. Tokom januara neko može poremetiti tu vašu statičnost. Pazite sada – ta osoba je ili nešto daleko od vas ili iz nekog razloga trenutno nema mogućnosti da vaša veza bude javna. Ako je u pitanju daljina, nije strašno – to ćete izgurati….Ali nemojte da ulazite u odnose sa zauzetima, to već nije dobro…
Posao
Vaše polje ličnosti je izuzetno naglašeno tokom ovog meseca i sigurno je da ćete imati veliku energiju i snagu za sve poslovne poduhvate. Privatni poslovi su jako podržani, samo kada su oni u pitanju obratite pažnju na drugi deo januara jer tu možete imati neku sitniju problematiku. Imaćete veliku podršku nekih osoba ili institucija za svoje planove što će vam dati vetar u leđa po mnogim pitanjima koja su vam bitna. Finansije će biti promenljive, ali će zadnjih desetak dana januara sliti dosta novca u vaše džepove.
Zdravlje
Niste loše, ni malo. Doduše, često će vas sustizati umor pa je potrebno da povremeno rasteretite sebe – možda najbolje kroz neku blagu rekreaciju ili šetnje. Stariji mogu imati hroničnih problema.

VODOLIJA
Ljubav
Zauzete Vodolije bi prvo trebale da znaju da će tokom januara imati delimično pomračenje Sunca u svom dvanaestom polju – polju tajni i neprijatelja, kao i pomračenje Meseca u svom polju partnerstava. Gledajte ovako – ono čega biste svakako trebali da se klonite jesu bilo kakve stvari koje radite iza leđa voljenoj osobi, jer će one možda već sada tokom januara, a možda i u nekim kasnijim mesecima (pomračenja otvaraju PERIODE, ne mora da znači da će se sve desiti odmah !) dovesti do problema u vašem odnosu. No pomračenje Meseca u polju partnerstava ima i drugačiju simboliku i govori o tome da se odnos sa voljenom osobom može i promeniti na bolje, nadograditi, čak vas i u narednim mesecima odvesti put nekih ozbiljnih pitanja o zajedničkoj budućnosti ! Zato je bitno da već sada gradite svoj odnos, da budete podrška jedno drugom, da jačate i strast i emociju – a za sve to ćete imati velikih šansi ! Slobodne Vodolije će imati više ljubavnih prilika već od samog početka januara. Savet je da ne odlučujete odmah, pogotovo ne samo na osnovu hemije, već da sačekate malo da se onaj pravi izdvoji..
Posao
Sa Marsom u polju komunikacije, dogovora, kratkih putovanja – budite sigurni da će vam ovaj mesec bukvalno protrčati ! No, ne uzalud – itekako vi imate šansi da ostvarite nove značajne kontakte, ali i pokrenete poslovne priče koje bi mogle trajati. Kada odlučujete, ne vodite se samo trenutnom zaradom, već time koliko nešto može uticati na vašu budućnost, pogotovo tokom druge dekade januara. Lažna obećanja i lažne ljude ćete umeti da prepoznate i odaberete samo ono što je pravo za vas.
Zdravlje
Zdravstvena situacija onako – dosta promenljivo. U drugom delu januara moguće su reumatske tegobe starijima, a mlađima se savetuje više opreza u saobraćaju i prilikom fizičkih aktivnosti.

RIBE
Ljubav
Slobodnim Ribama ljubavne šanse idu ili preko poslovnog segmenta ili preko prijatelja, društvenosti, izlazaka…pa čak i društvenih mreža. No, biće ovde prilika i « prilika » pa ćete morati da dobro odaberete pre nego što nekome date zeleno svetlo. Vi znate I sami kako to izgleda kad vam se ljubavna magla spusti na oči – ništa ne vidite kako treba, ili ste u tripu da je osoba preko puta vas maltene pa savršeno biće koje je došlo da vas usreći do kraja života. E baš takve treba izbegavati u širokom luku. Sad pazite ovako – dosta toga će naravno zavisiti od postavke u vašim ličnim natalima, ali da nabrojimo šta je sve moguće tokom ovog meseca – neki od vas mogu ostvariti pravu I solidnu emotivnu priču, neki se mogu zanositi I kroz vreme će shvatiti da su njihovi odabiri bili pogrešni, a oni poslednji – mogu svesno uploviti u tajni emotivni odnos sa nekim ko je zauzet. No, hajde da sve to svedemo I kažemo – ljubavnih prilika će biti! Što se zauzetih tiče, vi ćete funkcionisati “skokovito”. Čas ćete se voleti najviše na svetu I savršeno razumeti jedno drugo, čas ćete se raspravljati oko potpuno nebitnih stvari ili ćutati….
Posao
Kako god taj emotivni segment funkcionisao, u poslu ste svoj na svome I plivate kao riba u vodi! Ne samo da ćete u ovom segmentu biti više nego uspešni, nego će se I finansije znatno popraviti. Samo vodite računa tokom druge polovine meseca da baš taj finansijski segment ne prodrmate nekim nerazumnim I brzinskim postupcima – potražite savet osoba kojima verujete! Ukoliko do sada niste napredovali na radnom mestu, više je nego izvesno da će se to dogoditi baš u januaru.
Zdravlje
Pomračenje Meseca u vašem polju zdravlja u drugom delu meseca upozorava vas da neke stvari morate menjati, pogotovo starije Ribe. Mlađima drugi deo januara donosi nesanice I glavobolje.

Prva Srpska TV