sdr
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je tradicionalni prijem za boračke nevladine organizacije povodom 9.januara -Dana Republike.

On je ocijenio da su odnosi Gradske uprave i svih boračkih organizacija u Prijedoru veoma dobri i da su ove svečanosti prilika da se razgovara o njihovom poboljšanju u interesu njihovih članova.

” Ovo su predstavnici organizacija koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske i za stvaranje mira na ovim prostorima i mi se sistemski trudimo da što više stvari razriješimo kada su u pitanju sve boračke kategorije”, izjavio je Đaković.
On je dodao da svako od ovih udruženja ima svoju stavku u budžetu kojom raspolaže tako da se može zaključiti da grad Prijedor ima jednu uređenu situaciju što se tiče boračkih kategorija.
Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora Zdravka Karlica izrazila je nadu da će se ova saradnja nastaviti i ubuduće.
“Kao i svih godina, na prijemu razgovaramo zajednički o našim problemima, o saradnji sa gradskom upravom i jako sam ponosna što mi u Prijedoru imamo ovako dobru saradnju”, navela je Karlica.
Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević rekao je nakon prijema poželio svim svojim kolegama na nivou Republike Srpske da imaju takav odnos sa svojom lokalnom zajednicom, kakav je izgrađen u Prijedoru.
Nakon prijema položeni su vijenci na centralni spomenik poginulim borcima “Za krst časni”.
Predstavnici boračkih organizacija grada potom su organizovali prijem u svojim prostorijama gdje su gradonačelniku i zaslužnim pojedincima iz Gradske uprave uručene zahvalnice za podršku u njihovom radu.

prijedorgrad.org

Video: Kozarski