Kantonalni sud u Novom Travniku produžio je pritvor za još tri mjeseca Narcisu Mekiću kojeg se tereti za svirepo trostuko ubistvo u Bugojnu, saznaje Srpskainfo.

Mekić je u septembru prošle godine opljačkao i ubio staricu u porodičnoj kući, a potom izazvao požar u drugoj kući u kojoj su bila dvojica njegovih prijatelja.

Pritvor mu je produžen za još tri mjeseca, a u obrazloženju je navedeno da bi puštanje Mekića na slobodu moglo dovesti do uznemirenja javnosti, te zbog toga što se za krivično djelo koje mu je stavljeno na teret može izreći kazna zatvora od 10 i više godina.

Policija u Bugojnu je krajem septembra prvo primila dojavu o požaru u kući u ulici Kovačuša, a prilikom gašenja pronađena su tijela Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškića (23).

Nekoliko časova kasnije prijavljeno je da je u kući na drugom delu grada pronađeno tijelo starice Ankice Krstanović. Istragom je utvrđeno da je sa oba slučaja povezan Mekić, koji je prvo ubio staricu i opljačkao je, a zatim i dvojicu prijatelja. Nakon ubistva prijatelje je zapalio kako bi prikrio ubistva.

Srpskainfo