Beograd, 15. jula 2018. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Posle sastanka predsednici su dali izjave za medije. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primjetio je da su strani mediji zaniteresovaniji za izvještavanje o prostetima u Beogradu i Banjaluci, nego o protestima Srba u Kosovskoj Mitrovici.

Na pitanje kako to da proteste Srba u Kosovskoj Mitrovici, na kojima se okupljalo i oi 10.000 ljudi, inostrani mediji ne prenose, a svi prenose proteste u Beogradu i Banjaluci, Vučić je rekao:

“Izgleda da su za ove ovdje mnogo zainteresovaniji”.

– Ja se dičim činjeniciom da je Srbija nezavisna i suverena zemlja, koja odluke donosi u svom, a ne u interesu javnih servisa pojedinih stranih zemelja – rekao je Vučić.

On je naveo da ga ne sekiraju ti prenosi u stranim medijima, jer mogu samo da pošalju sliku demokratije, pošto na protestima u Srbiji “nema batinanja”.

– Kod nas ne možete da vidite slike iz njihovih zemalja, kada policija interveniše, ne vidite polomljene glave, šmrkove, vodene topove… – primjetio je predsjednik.

Istakao je da u Srbiji važi – šetajte slobodno, samo nemojte ništa da polupate i srušite i nemojte da bijete i pokazujete silu nad ženema.

– To država neće da dozvoli, sve drugo… šetajte, ako vam je volja – ponovio je on.

Dodao je i da bi sa građanima koji protestuju u Beogradu izašao da razgovara uvijek, ali da “neće da vidi”, Ðilasa, Jeremića…

– Nema kanabeta za njih, sa lopovima ne pregovaram ni o čemu. To sam rekao prvi dan i to se neće promijeniti. Moja čvsrtina je za njih nesalomiva stijena i to moraju da imaju u vidu – zaključio je Vučić.

Tanjug/Srpskainfo