Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je danas rješenje o kadrovskim promjenama na rukovodnim pozicijama u više osnovnih organizicionih jedinica u MUP-u Srpske.

Promjene su izvršene u Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, Upravi za organizovani i teški kriminalitet, Upravi za borbu protiv terorizma i ektremizma, Upravi za policijsku podršku, Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Policijskoj upravi Banjaluka, Policijskoj upravi Doboj, Policijskoj upravi Gradiška i Policijskoj upravi Trebinje, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

RTRS saznaje da su smijenjeni načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić, načelnik Uprave kriminalističke policije Siniša Kostrešević, načelnik Uprave policije Dragan Јevđenić, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ektremizma Nedeljko Lubura i načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević.

Nezvanično saznajemo da će na mjesto načelnika PU Banjaluka biti imenovan Miloš Brkić, a Spasojević će biti imenovan za savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma.

Umjesto Dragana Јevđenića, na mjesto načelnika Uprave policije, biće imenovan Dalibor Ivanić iz Prijedora, dosadašnji načelnik PU Prijedor. Na mjesto Ivanića dolazi Sretoja Vujanović. Јevđenić će rukovoditi Unutrašnjom kontrolom MUP-a Srpske.

Darka Ilića na čelu Uprave za organizovani i teški kriminalitet zamijeniće Mišo Savković. Na čelo Uprave kriminalističeke policije umjesto Siniše Kostreševića dolazi Darko Kovrlija iz Bijelinje.

Na čelo PU Trebinje umjesto Žarka Lakete će Siniša Laketa.

Načelnik PU Doboj Dmitar Vračar vraća se na svoje radno mjesto u Banjaluci, a umjesto njega dolazi Dalibor Radaković.

RTRS