Iz SNSD pozivaju PDP da istog trenutka napusti Savjet ministara. Ističu, ukoliko napuste i na taj način daju do znanja da ne podržavaju Bakirovu inicijativu i SNSD će razmatrati smjenu Senada Bratića.

Sličnog mišljenja je i poslanik SNSD-a Srđan Mazalica koji kaže da poslanici SDS-a i PDP-a ugrožavaju dostojanstvo Republike Srpske upravo zato što skreću pažnju sa ekonomsko-socijalnih tema na neke teme kojima pokušavaju da izazovu štetu Srpskoj, te da ugroze dostojanstvo Narodne skupštine.

“Šta je dostojanstvo Narodne skupštine? Na dnevnom redu imamo mnoge tačke koje se odnose na život naših građana. Međutim, ovdje se radi o opsežnoj operaciji, dogovor između SDA i PDP-a i SDS-a, kojima je cilj da zadrže što duže potojeći Savjet ministara u tehničkom mandatu”, naveo je Mazalica.

SDA je kaže pokrenula inicijativu smišljeno u dogovoru sa SDS-om i PDP-om o promjeni naziva Republike Srpske i da samim tim spriječi formiranje novog Savjeta ministara.

“Mi želimo da formiramo Savjet ministara, da smijenimo nesposobne Srbe, koji rade protiv interesa Republike Srpske”, podvukao je Mazalica.

RTRS