Predsjednik Sudskog vijeća Suzana Mugoša donijela je mjeru zabrane napuštanja boravišta Mandiću i Kneževiću

Tortura od strane države prema liderima Nove srpske demokratije Andriji Mandiću i Demokratske narodne partije Milanu Kneževiću, nastavila je sudija Suzana Mugoša koja je donijela zabranu njihovog napuštanja van Podgorice.

Upadljivo je da ova odluka dolazi neposredno nakon susreta koji su predstavnici DF-a Andrija Mandić i Milan Kkežević imali sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom prilokom njegove posjete Beogradu.

Tom prilkom, oni su i razgovarali sa predsjednikom Putinom i prenijeli mu pozdrave srpskog naroda iz Crne Gore.

– Vi ste heroji, poručio je Putin liderima Srba iz Crne Gore.

Takođe, prije par dana je najavljena sjednica GO NSD u Beogradu gdje je bilo planirano da se dodijeli najveće stranačko priznanje akadamiku Matiji Bećkoviću.

Odluka Suda (foto: in4s.net)

Iz pouzdanih izvora portal in4s.net saznaje da su ovo bili “okidači” koji su nalogodavci Suzane Mugoše ocijenili kao pretežne za donošenje odluke, Mugoša je zabranu obrazložili time da je u toku postupak po optužnici SDT-a, protiv više optuženih, a između ostalog Mandića i Kneževića, kojima se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije.

Odluka Suda (foto: in4s.net)

Odluka Suda (foto: in4s.net)

U odluci se, apsurdno, poziva na Evropsku konvenciju o slobodi kretanja i upravo njom “objašnjava” razlog zašto se u komkretnom slučaju to ograničava.

Odluka Suda (foto: in4s.net)

Odluka Suda (foto: in4s.net)

Izvor: www.in4s.net