Dan sjećanja na policajce stradale u odbrambeno-otadžbinskom ratu obilježen je u Policijskoj stanici Prijedor 2. Vijence su položile brojne delegacije, a poručeno je da njihova herojska žrtva i doprinos u stvaranju Republike Srpske nikada ne smiju biti zaboravljeni.

Među osam poginulih policajaca, na danišnji dan 1994. godine u Bihaću život je izgubio dvadesetčetvorogodišnji Dragoslav Plavšić.

“Svake godine hoće da obilježe sa nama i da nam pomognu i koliko toliko olakšaju nam malo taj teret”, rekao je Ilija Plavšić, otac poginulog policajca.

Na Bihaćkom ratištu 8. februara 1994.godine stradalo je osam prijedorskih policajaca, dok je pet teško ranjeno.

Predsjednik Boračke organizacije PU Prijedor Vojislav Kondić istakao je da su oni kao centar imali preko 200 ranjenih boraca od kojih je preko 100 bilo pripadnika CЈB Prijedor.

“Ovom prilikom smo se prisjetili 74 poginula pripadnika policije CЈB Prijedor kao i 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su živote ugradili u stvaranje Republike Srpske”, naveo je Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

Povodom obilježavanja dana sjećanja na saborce, koji su poginuli u odbrani Srpske, odata je počast svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Republike Srpske koji su dali živote za mir i opstanak srpskog naroda.