Serijski ubica Edin Gačić za vrijeme rata bio je pripadnik odreda El mudžahid, piše portal Insajder.

U posjedu ovog portala nalazi se spisak svih boraca tog zloglasnog odreda čiji su se pripadnici “proslavili” brojnim stravičnim zločinima nad zarobljenim srpskim i hrvatskim vojnicima i civilima.

Na navedenom spisku, koji se nalazio u komandi Trećeg korpusa tzv. Armije BiH, a pod čijom ingerencijom se inače nalazio odred El mudžahid, Gačić je evidentiran pod rednim brojem 687.

Gačić bio je registrovani član odreda El mudžahid (Foto: Insajder)

Gačić bio je registrovani član odreda El mudžahid (Foto: Insajder)

Prema toj evidenciji, Gačić se mudžahedinskom odredu priključio 20. septembra 1995. i u njemu je bio do 24. decembra iste godine.

Manijakalni ubica, koji se sumnjiči da je juče kod Tarčina ubio svoju već četvrtu žrtvu, policajca Federalne uprave policije Mahira Begića, svoj prvi registrovani zločin počinio je 6. avgusta 1998, kada je šrafcigerom ubio svog bivšeg saborca iz El mudžahida Ismeta Gunića.

Zbog tog ubistva osuđen je 1999. na 14. godina zatvora, a kada je u avgustu 2002. dobio slobodan vikend u Zenici je ubio svoju majku Sifetu sa dva hica iz pištolja.

Nakon tog zločina osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina, koju je izdržavao u Zenici i Bihaću.

Kada je 2017. godine Gačić izašao na slobodu, prijavio se da živi u Banjaluci, gdje je inače i rođen, a MUP Republike Srpske ga je registrovao kao izuzetno opasnu osobu.

Gačić je, navodno, poslije izlaska iz zatvora nekoliko mjeseci zaista i živio u Banjaluci, a zatim je prodao dio svoje porodične kuće u naselju Novoselija i odselio se u Konjic.

Tamo je prije šest dana ubio trgovca Sauda Sultanića.

Od tada se nalazi u bjekstvu.

Izvor: Insajeder