Previranja u Rudar Prijedoru ponovo vuku klub nazad

Problem u funkcionisanju aktuelnog Upravnog odbora FK Rudar Prijedor izašao u javnost nakon pisma direktora Borislava Obradovića kojim je upozorio predsjednika Radomira Dukića i članove Ranka Vučkovića i Mirana Kolara da su sve do sada donesene odluke nelegitimne i da klubu prijete sankcije Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Kao dva glavna razloga naveo je nemogućnost poslovanja zbog blokiranog žiro-računa, ali i činjenice da je još uvijek zvanični potpisnik po papirima i zvanični predsjednik Dukićev prethodnik Dalibor Majkić. Žiro-račun OFK Rudar Prijedora, novoformiranog pravnog lica čiji je ovlašćeni zastupnik i potpisnik sekretar FK Rudar Prijedor Veljko Janjetović je nedostupan klubu, zbog čega je došlo i do reakcije policije, čime je produbljen još veći jaz na relaciji predsjednik-sekretar. U međuvremenu došlo je i do “zategnutih odnosa” između predsjednika i direktora, pa je klub upao u svojevrsni začarani krug i blokadu.

Prvi i najodgovorniji pojedinci iz uprave nisu komunicirali, niti se sastajali, sjednice Upravnog odbora bile su misaona imenica. Prva je, kao neformalni skup, od početka mandata Radomira Duke, održana u direktorskoj kancelariji člana Ranka Vučkovića, bez sekretara kluba i zvaničnog vođenja zapisnika. Poslije toga bilo je nekoliko, takođe, neformalnih sastanaka na kojima su bili samo Dukić i Kolar, bez Vučkovića, pa ni tu nije bilo sekretara niti zvaničnog zapisnika, čime se kršio klupski Statut.

To je povod pisma upozorenja direktora kluba Bore Obradovića upućenog sponzorima i njihovim predstavnicima Milenku Đakoviću (Grad Prijedor), Stanku Vujkoviću (RŽR Ljubija) i Mladenu Jelači (Arcelor Mital). Reagovao je odmah gradonačelnik Đaković, sazvao sastanak u svom kabinetu na kojem su bili: Dukić, Jelača, Vujković, Obradović i naknadno pozvan sekretar Janjetović. Sastanak je bio iza zatvorenih vrata, ali je ustanovljeno da je Dukić ustvari nelegalni predsjednik kluba jer još nije izvršena preregistracija i promjena ovlašćenih lica i potpisnika.

Na tom sastanku, poslije izlaganja direktora Obradovića gradonačelniku Đakoviću i sponzorima o projekcijama funkcionisanja kluba i koncepta da Rudar Prijedoru u idućoj takmičarskoj sezoni napadne prvo mjesto i obezbijedi ulazak u Premijer ligu BiH, predsjednik UO kluba Radomir Dukić je rekao da je Rudar Prijedor “seljački klub” i da je bez veze govoriti o ulasku u Premijer ligu BiH.

Prema informacijama i to je jedan od razloga nemogućnosti dalje saradnje predsjednika Dukića s jedne i direktora Obradovića i sekretara Janjetovića s druge strane, kao i odbijanje Dukića da se registruje kao potpisnik i ovlašćeno lice kluba.

Obradović i Janjetović će u ponedjeljak izložiti svoje ideje i viđenje funkcionisanja kluba, a moguće je da, po ko zna koji put, u posljednje vrijeme brigu o rukovođenju Rudar Prijedora preuzme Komitet za hitnost i normalizaciju kluba. Ko bi bio u tom Komitetu, to je već stvar sponzora, njihovog dogovora i vječitog “usaglašavanja stavova”!

Tako bi odlični jesenji rezultati i dobar start zimskih priprema mogli da padnu ponovo, po ko zna koji put, u drugi plan zbog problema i nesuglasica u upravi kluba, koje Rudar Prijedor vuku unazad godinama. Svaki put kada sponzori “usaglase stavove” to kratko traje, a klub nema takmičarski kontinuitet niti potrebnu zdravu logistiku.

I pored svega, biće zanimljiva reakcija predstavnika sponzora na prijedlog direktora Obradovića i sekretara Janjetovića. A dok se ponovo “stavovi ne usaglase” Rudar Prijedor će da bude zarobljen u kavezu vlastitog organizacionog segmenta koji ne funkcioniše!

Što se ostavki tiče njih podnose oni pojedinci koji osjećaju moralnu odgovornost i znaju šta je etika.

Zbog čega svi na početku mandata, na bilo kojoj funkciji, sa osmijehom pričaju o idejama, viziji i budućnosti, a onda se vrlo brzo, kao crkvena svijeća, ugasi taj njihov entuzijazam?

Jednom ćemo i nabrojati sve pojedince koji su posljednjih deset godina obavljali najodgovornije funkcije u klubu, malo ko od njih u kontinuitetu…

A do tad ćemo se upitati šta ih je privuklo da dođu u klub u kojem su mandati u mikrociklusima? Ili možda je bolje postaviti pitanje: ko ih je poslao u takav kolektiv, s kojim namjerama i ciljevima?

Na kraju: postoji li neko ko, ipak, iza paravana, u dubokoj anonimnosti, povlači sve te nelogiče poteze pogubne za sudbinu fudbalskog velikana i simbola cijelog podgrmečko-potkozarskog kraja starog 90 godina?

prijedor24h

Preporuka

ON TREBA NAŠU POMOĆ Dječaku (11) Zoranu Kesiću iz ...
views 145
Jedanaestogodišnjem Zoranu Kesiću iz Prijedora nedavno je dijagnostifikovan Gilen Bareov sindrom. Riječ je o autoimunoj bolesti perifernog živčanog si...
Sukobi između prijedorskog SNSD-a i DNS-a ne prest...
views 146
Sukobi između prijedorskog SNSD-a i DNS-a ne prestaju. Gradska uprava Prijedor radila je i radi u skladu sa zakonom, odgovorio je danas gradonačelnik ...
Prijedor: Koalicija na klimavim nogama (VIDEO)
views 127
"Kako ocjenjujete, od jedan do pet, odnose SNSD-a i DNS-a u Prijedoru u ovom trenutku? "Pa...odnosi, trenutno, mogu da dobiju jedva prolaznu ocjenu...
“PRITISCIMA SU PRIDOBILI ODBORNIKE DNS” Gradonačel...
views 51
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, izjavio je da su DNS i SNSD kao dvije najveće političke partije u ovom gradu odgovorne za njegov dalji razvoj...
Poziv DNS-a SNSD-u da se nastav odgovorno voditi g...
views 108
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je danas predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Sašu Bursaća da se uključi u rješevanje pitanja grada na k...
Lukač u nedjelju u Prijedoru
views 286
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvovaće u nedjelju, 24. februara, u Prijedoru obilježavanju 25 godina od osnivanja Se...