Organizovan koncert „Bahovaca“, prodaja bedževa, naljepnica, sredstva prikupljana i po kafićima…

Prijatelji Mladena Paukovića (28) iz Prijedora, oboljelog od bulozne epidermolize, odlučili su da mu pomognu pokrenuvši akciju „Pokloni mi osmijeh“.

Odličan odziv

Mladenu se stanje prije šest mjeseci naglo pogoršalo kada mu se bolest proširila na grlo te mu je ugrađena kanila. Za njegovo liječenje na humanitarnom koncertu preksinoć su u Gradskom pozorištu svirali i pjevali učenici Muzičke škole iz Prijedora, članovi grupe „The Bachs“.

Organizovana je i prodaja bedževa, naljepnica, prikupljana su sredstva u donatorskim kutijama, po kafićima…

Inicijator ove akcije bila je Prijedorčanka Ina Ritan. Kaže da su karte za humanitarni koncert rasprodate u rekordnom roku. Odziv je bio ogroman jer su prodali čak 450 karata, 150 više od broja mjesta u pozorištu.

– Inicirala me cijela njegova priča. Mladena svi poznajemo i  smatrali smo da je to naša moralna dužnost da se svi angažujemo da mu pomognemo jer je cijeli život na nekakvoj margini društvenog života. Željeli smo da mu pokažemo da je dio zajednice, da mislimo na njega i da je dio nas – rekla je Ritan.

S istom željom svirali su i popularni „Bahovci“, čija članica Krstina Rokvić kaže da im mnogo znači to što su u stanju da mu izađu ususret.

– On zaslužuje mnogo više od onog što mu je život pružio. Nadamo se da ćemo mu bar malo pomoći – kazala je Rokvić. Prema prvim informacijama, za Mladenovo liječenje na ovaj način je za samo jednu večer prikupljeno više od 3.000 maraka.

Velika podrška

Sredstva za Mladenovo liječenje prikupljaju se i na FB stranici „Pokloni mi osmijeh“, a podrška „djetetu leptiru“ stiže sa svih strana svijeta. Akcija pomoći Mladenu Paukoviću se nastavlja.

Liječenje u Turskoj

Mladen je trenutno na pretragama u jednoj klinici u Turskoj, gdje bi ljekari trebali utvrditi kako će teći njegovo daljnje liječenje. Za sve su potrebna ogromna sredstva koja Mladen s neredovnom plaćom od 450 maraka, od koje je izdržavao i porodicu u kojoj samo majka radi kao čistačica u Opštoj bolnici, sam ne može namaći.

Avaz