Narodni poslanik Nebojša Vukanović treba da isplati 2.000 KM generalnom direktoru Elektroprivrede Republike Srpske Luki Petroviću zbog širenja neistina o njemu na svom blogu, navodi se u presudi Osnovnog suda u Trebinju.

U presudi, koja je u posjedu Srne, Vukanović je presuđen da je širio laži u kojima je neargumentovano tvrdio da je Petrović u Trebinju pokreće taksi, zbog čega će na ime nematerijalne štete morati da plati odštetu, ali i sudske troškove u visini od 1.256 KM.

Vukanović je 14. februara 2018. godine na svom blogu, u tekstu pod naslovom “Mišeljić i Luka osnivaju svoj taksi”, iznio tvrdnju da je Petrović kupio šest, a direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić četiri vozila, što je sud svojom presudom demantovao, navodeći da Vukanović za iznesene tvrdnje nije imao dokaze.

On je u spornom tekstu naveo da su vozila plaćena “opljačkanim novcem iz HET-a” i to u visini od oko pola miliona KM, što ga je sud, takođe, demantovao presudom, jer Vukanović nije mogao da dokaže svoje tvrdnje iz teksta.

Vukanoviću je naloženo da presudu objavi na svom blogu.

Vukanović je u trenutku pisanja teksta bio savjetnik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Mladena Bosića, a Petrović gradonačelnik Trebinja.

Ovo nije prvi put da Vukanovića nadležne pravosudne institucije osuđuju na novčanu kaznu zbog iznošenja neistina na svom blogu.

SRNA/RTRS