Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević još prije skoro dvije godine upozoravao je javnost i nadležne bezbjednosne službe na opasnost koju nosi puštanje na slobodu Edina Gačića. Da je notorni ubica Gačić, koji je nedavno likvidiran u obračunu sa federalnom policijom, izuzetno opasna osoba koja bi trebalo da se nalazi pod stalnim nadzorom, Galijašević je tvrdio još u julu 2017. godine.

– Ljudi poput Gačića se puštaju, ubacuju i vraćaju kako bi bili izvor nestabilnosti i stvarali određene probleme bezbjednosnim snagama. Kada jednom uđu u islamizam i organizovane kriminalne i terorističke grupe, oni nikad nisu pasivni. Ideologija radikalnog islamizma se nikad ne mijenja – govorio je Galijašević za Srnu u julu 2017.

Podsjećamo, serijskog ubicu Edina Gačića policija je likvidirala 12. februara u Lepenici kod Kiseljaka, nakon što se prethodno osam dana nalazio u bjekstvu zbog ubistva trgovca Sauda Sultanića i policajca Mahira Begića.

Prije posljednjih zlodjela, Gačić je godinama bio u zatvoru zbog ubistva svog saborca iz odreda “El mudžahid” Ismeta Gunića, a zatim i svoje majke Sifete.

Izvor: insajder.in