Odbor za bezbjednost NSRS danas o Stanivukovićevom slučaju

Sjednica Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas na zahtjev Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP).

PDP je prošle sedmice zatražio hitnu sjednicu Odbora za bezbjednost, kao i fizičku zaštitu za svog poslanika Draška Stanivukovića.

Portparolka PDP Anja Petrović ranije je navela da ta partija čvrsto stoji uz Draška Stanivukovića, te da insistiraju da se otkriju počinioci uništavanja njegovog automobila, koje je prijavljeno 12. februara.

Draško Stanivuković je prošle sedmice objavio nekoliko audio-snimaka o, kako je rekao, policijskom saslušanju njegovog saradnika Ivana Begića, tokom kojem mu je jedan inspektor prijetio.

– Ne osjećam strah nego u ovom trenutku smatram da je poželjno da budem oprezan. Vrlo je moguće da neću biti narednih dana u RS i BiH. Lična bezbjednost mi je ugrožena i ima niz pitanja na koja MUP RS nije odgovorio. Vrijeme je da razmislim o narednim koracima – rekao je Stanivuković, 15. februara.

Iz MUP RS su ranije pozvali Draška Stanivukovića da, kako su saopštili, prestane da širi dezinformacije i neistine, a sve s ciljem narušavanja ugleda policije.

Dodali su da je Stanivuković, 12. februara na društvenim mrežama i u javnosti objavio da je razbijena šajba i da su probušene gume na njegovom automobilu, iako je Policijskoj stanici Lazarevo prijavljeno da je u ulici Bože Nikolića u Banjaluci oštećen putnički automobil marke „VW Golf“ vlasništvo Gorana Stanivukovića iz Banjaluke, piše N1.

U više navrata je takođe izjavio u javnosti kako Ivan Begić nije 12. febuara bilo u Policijskoj stanici Lazarevo i da nije odbio poligrafisanje, što, kako tvrde, nije istina.

Nakon što je Draško Stanivuković objavio audio-snimak na društvenim mrežama, a koji se navodno odnosi na saslušanje Ivana Begića od policijskog službenika u Policijskoj upravi Banjaluka, iz policije RS su najavili da će protiv Stanivukovića i Begića podnijeti izvještaj za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Stanivuković je na to odgovorio da nije lično nikoga prisluškivao, nego da snimke dobija, “da mu ih ljudi ostavljaju pred vratima, pred kućom”.

Srpskainfo

Preporuka

Cvijanovićeva počasna gošća na večeri sa ambasador...
views 12
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović večeras je u Sarajevu bila počasna gošća na svečanoj večeri koju su organizovale ambasadorke u BiH. ...
“Krajina Klas”: Porodica Trivić i naši...
views 82
Ozbiljno je ugrožena sigurnost porodice Trivić, kao i svih zaposlenih u kompaniji “Krajina Klas” Banjaluka, pogotovo onih koji pošteno zarađuju svoj h...
“ČEKAMO ZAKLJUČKE” Sastanak Komisije za istraživan...
views 6
Nezavisna međunarodna Komisija za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine održala je danas u Banjaluci konstitutivnu...
ODRIJEŠILI KESU Minimalna penzija u FBiH biće 400 ...
views 68
Zavod penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO/MIO) FBiH za povećanje penzija u ovoj godini planira dobro odriješiti kesu te u tu namjenu izdvojiti 90 mi...
Ćosić: Pozivanje na bojkot proizvoda iz Srpske je ...
views 11
Pozivanje na bojkot proizvoda iz Republike Srpske u Federaciji BiH (FBiH) je apsurd društva u BiH i tragikomična situacija, izjavio je danas načelnik ...
Počela isplata godišnjeg boračkog dodatka za 73.76...
views 64
U Republici Srpskoj u toku je isplata godišnjeg boračkog dodatka za prošlu godinu, za šta pravo ostvaruju 73.762 korisnika, demobilisana borca prve i ...