Na repertoaru Kina “Kozara” od 22. do 27 februra nalaze se filmovi: Spokoj, Lego 2 3D – sinhronizovan

Lego 2 3D – sinhronizovan

Termin – 22.-27.02. u 18.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 106 minuta

Žanr – Animirani

Originalni naziv – Lego 2 3D

Uloge – Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett

Režija – Mike Mitchell

Malo koji film je toliko oduševio kako publiku, tako i kritiku kao 2014. godine ‘Lego film’. A sad nam stiže i drugi dio.

Animirani film ‘LEGO 2’ radnju nastavlja na mjestu gdje je završio prvi film. Bricksburg je sada zastrašujuća poslijeapokaliptična pustoš u Mad Max stilu. Emmet je i dalje neizmjerno sretan kao i uvijek, ali kad zarobe Wyldstyle, mora se vratiti u stvarni svijet i spasiti je.

Spokoj

Termin – 22.-27.02. u 20.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 106 minuta

Žanr – Triler

Originalni naziv – Serenity

Uloge – Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Diane Lane, Jason Clarke

Režija – Steven Knight

Od režisera Stevena Knighta stiže klasično napeta priča kakve se više ne viđaju tako često. Misteriozna prošlost kapetana jednog ribarskog broda neočekivano se vraća i progoni ga. U isto vrijeme prati ga i bivša supruga, očajnički moleći za pomoć, zaljubljujući se u novu stvarnost, koja možda i nije onakva kako je ona vidi.

Premijera dokumentarnog filam re:Generacija

Priča o deset mladih ambasadora pomirenja iz Drvara, Jajca, Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Brčkog, Doboja, Stoca, Zvornika, Prijedora, Sanskog Mosta i Kotor Varoši, koji su u prethodnih godinu dana istraživali međuljudske odnose i zagovarali razumijevanje i pomirenje u BiH, ekranizovana je u dokumentarnom filmu Emira Kapetanovića, u sklopu USAID-ovog projekta re:Generacija,

Pozivamo vas da nam se pridružite na premijeri dokumentarnog filma re:Generacija u kinu Kozara u Prijedoru, u četvrtak, 21.02.2019. godine u 19:00 sati. Ulaz je besplatan.

prijedor24h