Samozvani borac protiv siromaštva i za ljudska prava i egzibicionista željan javne promocije, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, novo je čedo engleske obavještajne službe i njenog isturenog odjeljenja u BiH, koje personifikuje glavni režiser destabilizacije Srpske Robert Kort, piše portal Infosrpska.

Prema navodima ovog portala, Kort je vodio niz akcija za destabilizaciju Srpske – od protesta grupe “Pravda za Davida” do slučaja “Stanivuković”.

– Zbog toga se i Bi-Bi-Si našao u Banjaluci na “Versaćijevom” trosjedu, u vili tajkuna Stanivukovića. Zavaljen u trosjedu “Versaći” od nekoliko hiljada evra u svojoj “holivudskoj” vili u Banjaluci, koju je promovisala lično Goga Sekulić u spotu za jednu njenu pjesmu koja je snimana u toj vili, sa mladim tajkunom razgovarao je novinar Bi-Bi-Si Pol Mos – navodi Infosrpska.

U tekstu je istaknuto da će “mladi tajkun Stanivuković, koji ne žaleći novca gradi političku karijeru, očigledno preuzeti ne samo PDP već i još neke nadležnosti koje je imao osnivač PDP-a Mladen Ivanić, poznat i kao otac britanskih vrijednosti na ovim prostorima i doajen i poslušnik engleskih obavještajnih službi iz reda srpskog naroda”.

Infosrpska podsjeća da je Ivanić za televiziju N1 izjavio da “Draško ima njegovu punu podršku i da ima vrlo dobre temeljne vrijednosne sisiteme”.

– Da li je Ivanić pominjući “temeljne vrijednosti” mislio na “Versaći” namještaj u vili Stanivukovića ili na višemilionski vrijednu vilu, nedoumica je. Uglavnom, držeći se one narodne “Gdje ja stadoh ti produži”, Ivanić se napokon otvorio. Dobio je budućeg nasljednika na čelu PDP-a i novog promotera engleskih vrijednosti koji će ga zamijeniti i biti odani poslušnik engleske obavještajne službe iz reda srpskog naroda i drag mladi prijatelj šefa sarajevske kancelarije Roberta Korta – piše Infosrpska.

Zbog svega navedenog, dodaje se u tekstu, Ivanić je ustvrdio da je Stanivuković “istinski posvećen demokratiji“.

– Izgleda da demokratije nema bez engleske obavještajne službe, Roberta Korta, Mladena Ivanića i njegovog nasljednika iz “Versaći” trosjeda i sa talasa Bi-Bi-Si-ja Draška Stanivukovića – navodi Infosrpska.

Infosrpska