Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković (PDP), rekao je da će svoju martovsku poslaničku naknadu preusmjeriti porodicama kojima su potrebne dodatne pelene.

– Obilazio sam porodice i obilaziću ponovo i kupiti im dodatne pelene kako bi ljudi mogli da idu u toalet više od dva puta dnevno. Zato martovska naknada ide u tom smjeru, jer želim da im pomognem – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

Kaže da će sljedećeg mjeseca pomoći porodicama očekujući da će ovaj posao poslije toga preuzeti nadležni i tako omogućiti građanima ono što svaki čovjek ima van Republike Srpske

On je dodao da će se boriti da svaka osoba koja koristi pelene Fonda zdravstvenog osiguranja RS ima pravo na 4 pelene dnevno.

– Tako je u svakoj zemlji regiona, Evrope i svijeta, što je slučaj i u Federaciji BiH. Samo kod nas, u Republici Srpskoj, Fond refundira dvije pelene dnevno, najlošijeg kvaliteta – rekao je Stanivuković, dodavši da ne traži mnogo nego samo ono što svaki čovjek zaslužuje.

Podsjećamo, Stanivuković je juče zbog afere “Pelene” podnio i krivične prijave protiv direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejana Kusturića i njegovog savjetnika Branislava Zeljkovića, koji je donedavno bio izvršni direktor za javne nabavke u Fondu.

Srpskainfo