Proizvodnja rude u Omarskoj obustavljena je danas jer kompanija ArcelorMittal i “Željeznice RS” nisu postigle dogovor oko količine i cijene prevoza rude iz Prijedora prema Zenici.

Iz kompanije je saopšteno da danas na sastanku nije postignut dogovor i da je proizvodnja odmah prekinuta.

– Ovo će imati dalekosežne posljedice na zapsolene u kompaniji ArcelorMittal i na ostvarenje poslovnih rezultata kompanije – navode oni i dodaju da to neće uticati na proizvodnju u Zenici.

– Pregovori će se nastaviti i nadamo se da će se ubrzo naći rješenje kako bi se nastavila proizvodnja u Omarskoj – poručuju iz kompanije.

Vršilac dužnosti direktora ŽRS Zoran Ilinčić rekao je za Srpskainfo da se još pregovara za cijenu prevoza za ovu godinu. Nije želio da govori ko je koliku cijenu predložio jer je to poslovna tajna.

– Novi sastanak još nije zakazan – rekao je Iliničić i dodao da je danas obustavljen prevoz jer je ugovor iz 2018. godine produžen do kraja februara ove godine.

– Ovo nije ništa naročito novo. Svake godine bude drama oko postizanja dogovora o cijeni i uvijek su pregovori mukotrpni. Nadam se da ćemo na kraju doći do rješenja – poručio je Ilinčić.

Srpskainfo