Video nosi naziv “Podržavamo gangstera” i u njemu je prikazan deo diskusije Roberta Ingliša o Milovoj “gangsterskoj politici”

Vlasnik “Atlas grupe” Duško Knežević je na svom profilu na Instagramu objavio novi video, koji prikazuje raspravu o predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na Univerzitetu Kalifornije u Americi.

Video nosi naziv “Podržavamo gangstera” i u njemu je prikazan deo diskusije Roberta Ingliša o Milovoj “gangsterskoj politici”.

Naime, Ingliš govori o tome da će, ukoliko Crna Gora pristupi NATO-u, Đukanović ojačati svoju vlast, koju je skoro izgubio, i da mu je NATO zapravo spas.

– Ako pristupi Severnoatlantskoj alijansi, tu su investicije u infrastrukturu, modernizacija postojećeg i nabavka novog naoružanja, obuka i svi programi. Bili bi kao rudnik zlata za njegove prihode – kaže Ingliš.

On ističe da bi to ojačalo njega i njegovu partiju: “On je dokazani gospodar, on i njegov klan”.

– To je sve za korist grupe koja kontroliše državu i koja isisava mnogo više nego što je uobičajeno iz velikih poslovnih aranžmana, pa će on i njegova grupa direktno profitirati i ojačati svoju političku moć – naglasio je Ingliš.

On je takođe istakao da je Đukanović skoro izgubio vlast, da je bio na ivici da bude uklonjen sa vlasti, i podsetio da je njegova partija DPS, bivša komunistička, ali kako kaže – to mu je zaboravljeno, uz ironični smijeh da je Milo, kao, “proamerički” čovek.

Sve ovo znala je Amerika, znala je celokupna javnost u Crnoj Gori, i šire, a znao je i Knežević, koji je objavio ovaj video, ali koji je tada iskoristio svu svoju društvenu, političku moć i resurse da bi Crna Gora postala deo NATO-a.

ALO