Predstavnici kompanije Mikrofin u okviru svojih već redovnih aktivnosti opremanja osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine, posjetili su danas učenike i nastavno osoblje Osnovne škole „Branko Radičević“ u selu Petrovo, opština Prijedor.

Donaciju u vrijednosti od 1200 konvertibilnih maraka uručio je Mario Đurčić, šef filijale Mikrofina u Prijedoru.

„Mikrofin već godinama obilazi i pomaže osnovne škole širom zemlje. U brojnim kontaktima s nastavnicima smo uvidjeli da mnogim školama nedostaju osnovna sredstva za rad sa djecom. Školi „Branko Radičević“ je konkretno bila potrebna pomoć u vidu novih književnih naslova i mi se nadamo da će ova donacija upotpuniti njihovu školsku biblioteku“, istakao je Đurčić i dodao da se u kompaniji Mikrofin uvijek sa posebnim zadovoljstvom školama doniraju knjige

„Nažalost, svjedoci smo da je kriza čitanja veoma prisutna, a sadržaji koji nam donose moderne tehnologije djeci odvlače pažnju, što dugoročno nije dobro i narušava neke od temeljnih vrijednosti savremenog društva. Zadatak je svih članova društvene zajednice, pa tako i uspješnih kompanija da pokušaju pružiti odgovor na to“, kaže Đurčić.

Preuzimajući donaciju od preko 200 naslova školske lektire, direktor škole Milan Surtov, zahvalio se Mikrofinu što kao i uvijek prati potrebe osnovnih škola i ne oklijeva da pomogne.

„Naša školska biblioteka posjeduje više od 2000 naslova, ali veći dio tih knjiga je u neupotrebljivom stanju ili su usljed promjena u nastavnom planu i programu izbačene  iz redovne lektire. Nabavka novih naslova nam je bila prijeko potrebna i u tom smislu ova donacija ima zaista ogroman značaj za našu školu“, istakao je Surtov.

Osnovna škola „Branko Radičević“ pored centralne jedinice, obuhvata i tri područna petorazredna odjeljenja u mjestima Rakelići, Pejići i Miljakovci. Školu pohađa 210 učenika raspoređenih u 19 odjeljenja.