“MI SMO PRIJATELJI” Članovi SDS u Prijedoru odlučni da krenu u UNUTARSTRANAČKE IZBORE

Članovi SDS iz Prijedora koji su u januaru organizovali vanrednu Skupštinu stranke, večeras su izabrali pet članova koji će voditi unutarstranačke izbore od 15. marta.

To su Sanja Rađenović, Sveto Kremenović, Goran Praštalo, Slavko Švraka i Tomislav Gašić.

Sveto Kremenović kaže da su sa ovom ekipom članovi SDS puni elana i volje te spremni da unutarstranačkim izborima dođu do novog rukovodstva GO.

– Poznato vam je da je održana vanredna Skupština SDS Prijedor na kojoj je raspušten GO i smijenjen predsjednik GO Milan Tubin, izabrano je tijelo koje će rukovoditi unutarstranačkim izborima u skladu sa rokovima i uputstvima sa vrha stranke i upravo je to tijelo održalo konstitutivnu sjednicu na kojoj je dogovoreno, pošto nas ti rokovi obavezuju od 15 marta, da počnu unutarstranački izbori po Mjesnim odborima- izjavio je on.

Dodao je da će ovih pet ljudi biti organizatori cijelog tima koji će provoditi izbore, a koji  ukupno ima 29 članova.

-Nećemo birati predsjednika tog tijela jer niko od nas ne boluje od takvih stvari i to nam ne znači, mi smo svi prijatelji i istinski članovi stranke – ističe on.

Navodi da ovi članovi SDS imaju kontakt sa predsjednikom Izborne komisije za izbornu jedinicu jedan, Mladenom Šumarom, i da će zajedno  utvrditi kriterijume za izbore.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

-Imamo podršku većine članova Predsjedništva SDS, ali nemamo od predsjednika i od ovih koji od gubitnika hoće da stvore pobjednika, jer shvatite problem SDS ovih dana je što je većina Odbora izgubila izbore i oni sada guraju Vukotu Govedaricu, jer ako on podnese ostavku onda moraju i oni zbog loših rezultata, ali mi više nemamo vremena, moramo organizovati GO, vidite na šta smo spali- priča Kremenović.

Dodaje da očekuju da ih narednih dana Govedarica posjeti i dodaje da su i sa njim u kontaktu.

Kremenovića je Govedarica isključio iz SDS nakon što je održana vanredna Skupština u Prijedoru. Međutim, Kremenović kaže da je Predsjedništvo SDS donijelo odluku da on niti bilo koji drugi član SDS neće biti isključen iz stranke.

– Lično sam dao veliki doprinos sa još nekim ljudima koji nisu ovde, da ove prostorije budu vlasništvo SDS i ne može mene niko izbaciti niti ove ljude, mi smo ovo stvorili i danas jačamo temelje ove zgrade i nadamo se da će biti još bolji i još veći. Radimo svoj posao za koji nas je većina članova Skupštine zadužila, ne radim ja ovo po svojoj volji, već zato što sam izabran da ovo radim – objašnjava on.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Kremenovoić kaže da su članovi SDS večeras održali sastanak u zajedničkoj prostoriji stranke, te da nisu ušli na silu jer imaju ključeve ulaznih vrata i sale.

Milan Tubin, koji je inače jedini poslanik SDS iz Izborne jedinice jedan u NS RS, poručio nam je da je večeras na sjednici i da će se naknadno oglasiti povodom ovog sastanka u Prijedoru.

Srpskainfo

Preporuka

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav pro...
views 91
Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” održan je u nedjelju 24. marta 2019. u Nacionalnom parku “Kozara”. Pohod je započeo od Rajkovića pr...
OŠTAR DEMANT BIVŠIH ODBORNIKA DNS “Nismo željeli b...
views 426
Bivši odbornici DNS-a u Skupštini grada Prijedora Predrag Starčević, Duško Miletić, Želimir Kos i Goran Vučkovac demantovali su navode iz današnjeg sa...
“Cromex” počeo proizvodnju motocikla (...
views 307
U .Cromex-u", firmi za obradu metala, počeli su s proizvodnjom motocikla zapremine motora do 50 kubika. Preko 60 odsto novog proizvoda nastalo je u po...
Odgođena sjednica Skupštine grada
views 100
Na zahtjev Gradonačelnika, Predsjednik Skupštine Sead Jakupović, odgodio je sjednicu Skupštine zakazanu za 27.03.2019. godine, uz dogovor sa predsjedn...
TURBULENCIJE U PRIJEDORU Odgođena sjednica Skupšti...
views 336
Sjednica Skupštine grada Prijedora koja je trebalo da bude održana sutra odgođena je, saznaje Srpskainfo. – Odluku o odgađanju sjednice jed...
U NP KOZARA otkrivene 44 nove vrste tvrdokrilaca
views 34
Banjalučko Udruženje građana Centar za životnu sredinu saopštilo je da su na području Nacionalnog parka "Kozara" otkrivene 44 nove vrste tvrdokrilaca....