sdr
Sertifikacijska kuća TÜV NORD, provela je Gradskoj upravi Prijedor drugi nadzor u oblasti realizacije standarda BAS EN ISO 9001:2015, odnosno ispunjenosti zahtjeva i prilagođavanju uprave na novine standarda.

Na kraju obavljene provjere na temu – Ostvarivanje lokalne uprave i samouprave na području Grada Prijedora-Gradska uprava Prijedor je , prema mišljenju članova audit tima ove sertifikacijske kuće, potvrdila još jednom kvalitet rada prema propisanim ISO standardima , kao i da je sistemski uređena i svojim aktivnostima usmjerena ka građanima.
Kako je potvrđeno , Uprava bilježi dalja poboljšanja u radu, unaprijeđuju se prakse, pojedinačne organizacione jedinice i referentne procedure. Može se reći da je standard prilično razvijen i da se koriste mnogi mehanizmi u redovnom radu. Budući da je usmjeren prema građanima, mjerenjem kvaliteta usluga poboljšava se i samo zadovoljstvo uprave, kao servisa građana.
Gradonačelnik Milenko Đaković istakao je da je svjestan kontinuiranih poboljšanja i da ovaj standard ima vrlo kvalitetne osnove na koje se nadograđuje sistem rada uprave. Naravno, naglasio je da uvijek ima prostora da se procesi unaprijede i da se postupanje po procedurama dovede na nivo koji će ponovo zahtjevati preispitivanje ka daljim unapređenjima.
Sljedeći koraci grada su uvođenje novih procedura usmjerenih prema privredi i investitorima, kako bismo olakšali internu i komunikaciju izvana, ali i dostupnost svih informacija, odnosno prepoznavanje kvaliteta koji omogućava povoljnu poslovnu klimu.
Takođe, obaveza nakon drugog nadzora standarda obaveza svih je preispitivanje sistema i priprema za recertifikaciju standarda u toku naredne godine.

prijedorgrad.org