lako je do kraja grejne sezone ostalo nešto manje od mjesec dana, u prijedorskoj “Toplani” kažu da je ovo bila Jjedna od najuspješnijih sezona do sada. Povećan je stepen naplate usluga, koji sada iznosi 95 odsto. Cijena grijanja se nije mijenjala, u prkos brojnim poskupljenjima, kaže Zoran Knežević, direktor ovog preduzeća.

– Moram reći da je prethodna godina prošla u nekim poskupljenjima osnovnih elemenata za toplotnu energiju, prije svega, drvne biomase, koja je poskupljivala u nekoliko navrata, zatim električne energije za Industrijske potrošače, tako da je imperativ očuvati postojeću cijenu grijanja, a mi smo to uspjeli. Ni u 2019. godini neće biti poskupljenja grijanja – dodaje Knežević.

Knežević tvrdi da je nova „Toplana“ ispunila sva očekivanja. Drvna biomasa, osim što je jeftinija, ekološki je prihvatljivija.

– Naročito u ovom vremenu poskupljenja, jer mi nećemo tražiti povećanje prlhodovne strane od strane naših korisnika. Imamo mogućnost da kroz novu „Toplanu“, odnosno njen kogenerativni model i proizvodnju električne energije, proizvodimo veći nivo električne energije i kompenzujemo ova poskupljenja, pod uslovom da ona ostanu na ovom nivou – kaže on.

“Toplana” trenutno ima oko 4.000 korisnika.

B.D./Kozarski