Fudbalski klub Rudar Prijedor, kolektiv sa više od 90 godina dugom i bogatom istorijom već duže vremena je zatočenik i “servis” sive eminencije i osnivača OFK Rudar Prijedora, novoformiranog pravnog lica putem kojeg posluje FK Rudar Prijedor, jer je njegov račun blokiran!

Klub čija se uprava i ne sastaje, niti donosi odluke, ostao je bez predsjednika Radomira Dukića, koji je podnio ostavku, kolektiv bukvalno vodi direktor Borislav Obradović koji je obraćanjem članovima Upravnog odbora, ali i predstavnicima sponzira, oktrio nepravilno poslovanje preko drugog subjekta čiji su osnivači četvorica članova FK Rudar Prijedor: Vukašin Đaković, Veljko Janjetović, Borislav Obradović i Saša Keranović.

Možda su namjere bile dobre, ali nisu praktične…

Zbog svega toga urađena je i interna unutrašnja kontrola i zaključeno je da ima primjese i krivičnog djela koje se odvija pod ingerencijama dugogodišnje sive eminencije iz Arcelor Mitala, koji vuče sve konce!

Javna je tajna u Prijedoru da sve poteze u klubu povlači direktor Arcelor Mitala Mladen Jelača, klub je godinama lutao i organizaciono i takmičarski, postavljani su raznorazni kadrovi koji se nisu proslavljali, a svi su radili onako kako im kaže “gazda”.

Zbog čega Jelača nikada nije javno stao u ulozi glavnog čovjeka kluba?

Može da se nagađa, ali jedan od razloga je sigurno odgovornost, možda i fudbalsko neznanje. Svaki put kada bi se pojavila neka zdrava fudbalska struja i snaga u Gradu Prijedoru brže-bolje bila bi sasječena u korjenu i onemogućena da povede klub uzlaznom putanjom, jer prosjek i provicijalizam odgovaraju potaman onima koji “vode brigu o Rudar Prijedoru”.

Većina predsjednika i direktora bili su pod ingerencijom sive eminencije i radili su isključivo onako kako im se kaže-naredi! Klub je propadao sve do današnjih dana kada je pao na najniže moguće grane jer od juna faktički i ne postoji Upravni odbor, sve je u fazi neformalnosti, a sam direktor Obradović je istakao da su sve odluke nelegalne i da će klub imati velikih problema u procesu licenciranja Fudbalskog saveza Republike Srpske. Član uprave Ranko Vučković i ne dolazi u klub iako mu je on bio baza za izbor u Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH. Klub je bukvalno prepušten sam sebi i ljudima koji su ga zatočili.

Koga to brine u Gradu Prijedoru?

NIKOGA!

FK Rudar Prijedor je prepušten sam sebi, a takmičarski segment je odavno daleko, daleko miljama ispred organizacionog. Dokle će ovaj slavni kolektiv biti zatočenik i “servis” sive eminencije i njegovih ljudi ostaje nejasno, ali ovako više, sigurno, dalje neće moći. Ili će se u suprotnom o Rudar Prijedoru pričati samo u prošlosti.

Za početak Mladen Jelača bi trebalo da stane na čelo parade i objasni zbog čega je sve ovako jadno?!

prijedor24h