Budimo realni. Nekada nemamo snage da udovoljimo ni svojim, a kamoli tuđim estetskim očekivanjima.

Baš zato je ključno stremiti stajlingu koji je dostižan, a ne samo poželjan. Zato pronađite ikonu stila koja vam je ok:

– Profesorka umjetnosti na zamjeni koja je otišla na čašu vina i isprobava sireve u lokalnom marketu s lokalnim proizvodima.

– Neko čiji ormar je uništen poslije poplave i mora da nosi donirane stvari koje su prethodno nosili 13-godišnji dječaci i sredovječne razvedene žene.

Fokusirajte se na ključne komade

Važno je da napunite ormar sa ključnim komadima tako da uvijek imate šta da obučete kada stignu jutra s otečenim kapcima i niste više sigurni možete li da nastavite dalje. Za posao igraju šljampavi džemperi, crne pantalone koje možete, ali ne morate zakopčati i najravnije cipele koje imate. Vikendima probajte farmerke koje su vremenom postale potpuno razvučene, majice s rupama i plitke patike koje je trebalo da bacite prije tri godine i koje nikada ne izuvate na aerodromima jer miris nije prijatan.

Napravite dobru bazu

Seksi donji veš je lijep izraz ali je i skupa navika. Trebaju vam pamučne gaćice. U fioku, čisto kao dekoraciju stavite čipkastu tangu. Brushalteri s druge strane, su najvažniji komadi koje žena ima jer ih možete nositi oko hiljadu puta prije nego što ih bacite ili operete. Obavezno je nabaviti ih u nekoliko boja: crni, bež i sniježno bijeli. I ne zaboravite da je donji veš kao dobro vino – sve je bolji s godinama. Rupice donose seksi iznenađenja.

Kompletirajte stajling

Ako nemate vremena da sređujete frizuru redovno pokušajte neprekidno da provlačite ruke kroz kosu. Koristite prekomjerno ukosnice. To ništa neće promijeniti, ali možda ćete osjetiti da imate bar minimalnu dozu kontrole.

Šminka se prevashodno koristi da se sakriju bubuljice i podočnjaci. Samo probajte da provedete 15 minuta u nanošenju tečnog ajlajnera i onda ga frenetično skinite jer prosto ne možete više i eto – sad imate gomilu crnog tuža u očima. Rumenilo i tečni puder stavljajte u prostoriji s prigušenim svjetlom. Tako ćete sebi izgledati ludački kada napokon, nekoliko sati kasnije, uhvatite svoj odraz u ogledalu.

Posebne prilike

Spremanje i oblačenje je super način da shvatite ko ste i postanete još više razočarani u sebe nego prije. Da li ste čuli čuveni mit o holivudskim zvijezdama na crvenom tepihu? “Sa pravom šminkom i garderobom svako može da izgleda tako dobro!” Neka formalna prilika je super da dokažete da to nije tačno. Šansa da povećate uloge i propadnete u velikom stilu – navalite! Obujte najviše štikle koje imate i ne plašite se da se na putu ga mjestu zločina preobujete u japanke koje ste kupili u samoposluzi.

Smislite svoj moto

Isprobajte ovaj: “Čak i ako nemaš samopouzdanje i bezgranično bogatstvo, i dalje možeš izgledati stvarno jako loše.”

Srećno i ne zaboravite – kad niste sigurni, dremnite.

(Noizz.rs/newyorker.com)