Pred fudbalerima Rudar Prijedora je drugo uzastopno gostovanje, nakon poraza (1:3) u Banjaluci od Željezničara izabranici trenera Nedžada Žerića danas idu na noge nekadašnjem šampionu u pobedniku Kupa Republike Srpske i BiH, Modriča Alfi.

-Očekuje nas još jedna zahtevna utakmica u Modriči, protiv rivala koji je pod imperativom pobede jer je poslednju utakmicu izgubio u 90. minutu. Nadamo se da je to ostavilo psihološkog traga na našeg rivala. Modriča je i do sada imala problema kad je igrala kući, jer na  devet utakmica postigla je samo šest pogodaka i tu vidimo našu šansu. Želimo da se vratimo na pobednički kolosek i da osvojimo nova tri boda s kojima bi definitivno obezbedili plasman u Ligu za prvaka. Za matematičku varijantu nam je potreban bod, ali mi želimo sva tri. Znamo da nas ne čeka nas nimalo lagan posao. Verujem u one momke koji izađu na terenu da će dati maksimum da pobedimo – rekao je šef stručnog štaba “rudara” Nedžad Žerić.

Strateg zeleno-crnih je još dodao:

-Što se igračkog kadra tiče Mile Kovačević se povredio na utakmici juniora i biće van stroja do kraja sezone. Takođe, Mario Sajak i Danilo Marmat imaju važnu utakmicu za juniore protiv Kozare tako da će nastupati za omladince. Bez obzira na to puni motiva, želje i volje idemo da se predstavimo publici u Modriči, koja je menjala tim tokom zime, sada je to sasvim nova ekipa u odnosu na jesen. Imali smo jako teško utakmicu jesenas na našem terenu kada smo igrali nerešeno, ali gledamo samo sebe i da idemo napred.

Golman Mirza Hamzabegović je optimista:

-Svesni smo težine zadatka koji nas očekuje u Modriči, ali smo spremni za izazov. Bodovi su možda potrebniji Modriči koja je pod imperativom pobede, što je svakako naša šansa i nadamo se da ćemo na terenu da pokažemo šta znamo.

Ofanzivac Stefan Gavranović se nadovezao:

-Očekuje nas teško gostovanje, a mi posle poraza u Banjaluci želimo što pre da se vratimo u pobednički niz. Igraćemo maksimalno odgovorno i očekujem pobedu u Modriči.