Zakazati termin seksa u kalendaru možda zvuči kako nešto što će vas skroz ohladiti, ali istina je da nije svaki seks spontan…

Stručnjaci kažu da postoji verovanje u našoj kulturi da seks mora da bude spontan, a on to gotovo nikad nije. Ako ste u braku, imate decu ili ste vrlo zauzeti, verovatno nećete moći neplanirano da odvojite vreme za malo akcije s partnerom.

Predigra za predigru

Baš zbog toga, seksolozi predlažu da bi trebalo da planirate svoje vreme zajedno u krevetu (ili negde drugde). Jedini problem u tome je što ne znate da li ćete biti raspoloženi za seks baš u tu subotu u dva popodne. No, ono što možete je da stvorite uslove zbog kojih će seks biti poželjan.

Stručnjaci predlažu da se pre toga dobro odmorite, jer ćete biti bolje raspoloženi. Možete da isplanirate i neke seksi aktivnosti pre samog seksa, poput zajedničkog kuvanja dok pijuckate vino, ili nešto što će biti dobra predigra za predigru, poput masaže.

Istraživanja su pokazala da ako češće upražnjavate seks na “dogovoren” način, želećete i više spontanog seksa. Ako imate kalendar za seks, veće su šanse da ćete biti “u formi”, pa će se i spontani češće dogoditi.

Izvor: Ordinacija.hr