Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u selu Sijekovac kod Broda Milju Zečević, čija su tri sina i supruga na kućnom pragu ubile hrvatske snage 26. marta 1992. godine.

Majku Milju Zečević posjetili su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

Prethodno su brojne delegacije položile vijence kod spomen-ploče u Sijekovcu za 46 srpskih civila – žena, djece i staraca koje su prije 27 godina zvjerski ubile regularne vojne snage Hrvatske sa paravojnim bošnjačko-hrvatskim formacijama.

 

 

 

Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Fotije služio je u Crkvi Svete velikomučenice Ognjene Marije Svetu arhijerejsku liturgiju i parastos.

Regularne snage Hrvatske, sa paravojnim muslimansko-hrvatskim formacijama iz takozvane RBiH tokom 1992. godine izvršile su stravične zločine nad Srbima u Sijekovcu, zvjerski usmrtivši 46 civila, uglavnom žena, djece i staraca.

U prvom ratnom zločinu počinjenom na teritoriji BiH za sat vremena ubijeno je devetoro Srba, među kojima najviše članova porodica Milošević i Zečević.

SRNA/Srpskainfo