U kompaniji m:tel s radošću dočekali zeleno svjetlo nadležnih institucija za puštanje odavno spremne 4G mreže.

Kompanija m:tel spremno je dočekala dugo očekivane i konačno uručene dozvole RAK-a, te će svojim korisnicima od danas pružiti sve prednosti koje donosi 4G mreža.

Dobijanjem neophodnih dozvola od RAK-a i u skladu sa njihovim propisanim uslovima, 4G mrežom m:tel-a naprije će biti pokriveni svi veći gradovi u BiH, a potom i sva ostala mjesta i ruralna područja, navodi se u saopštenju m:tel-a.

Iz ove kompanije pozivaju korisnike koji još uvijek nemaju kartice koje podržavaju 4G mrežu, da u narednom periodu posjete m:tel prodajna mjesta i zamjene svoje postojeće SIM kartice novima, kako bi bili spremni za još brži internet i sve ostale prednosti LTE tehnologije.

4G mreža korisnicima omogućava brži pristup mobilnim podacima kako u upload-u tako i u download-u.

Kako navode u m:tel-u, brzine interneta koje donosi nova LTE tehnologija biće i do 10 puta veće od trenutnih.

Nova, fleksibilnija tehnologija znači i efikasniji način pružanja usluga koje će kompanija m:tel ubuduće nuditi svojim korisnicima.

Kompanija m:tel je od 2013. godine u potpunosti spremna za primjenu 4G mreže.

– Zahvaljujemo nadležnim institucijama koje su konačno omogućile primjenu LTE tehnologije i mobilne mreže četvrte generacije. Sama činjenica da BiH više nije jedina zemlja u Evropi kojoj su nedostajali pravno-formalni uslovi za primjenu 4G mreže, govori o odnosu nadležnih institucija prema potrebama građana ove zemlje – navode iz kompanije m:tel koja je odavno uvidjela potrebe svojih korisnika i još prije šest godina se i kadrovski i tehnički spremila za primjenu nove tehnologije.

– U savremenim zemljama 4G mreža je tema koja se podrazumijeva. Ono što bi svakako privuklo našu pažnju je viši nivo razvoja i pružanja usluga našim korisnicima kao što je primjena 5G mreže. Iskreno se nadamo da nadležnim institucijama neće trebati novih šest godina za odluku o mobilnoj mreži pete generacije – poručili su iz m:tel-a.

RTRS