Osumnjičeni napadač na poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i bivšeg ministra zdravlja Srpske Dragana Bogdanića, Ilija Pavlović, uhapšen je danas u Tesliću, saznaje RTRS. On je osumnjičen da je počinio krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i tjelesna povreda.

Bogdanić je ranije izjavio da ga je nakon verbalnog i fizički napao Ilija Pavlović, lice koje, kaže Bogdanić, pripada teslićkom kriminalnom miljeu.

Bogdanić, koji je i predsjednik teslićkog SNSD-a, tvrdi da iza svega stoji politika.

Sve se desilo na ulici u centru Teslića kada je, kaže Bogdanić, napadač počeo najprije s verbalnim prijetnjama, a potom i fizičkim napadom, udarajući ga čak i u glavu.

– Od udarca sam pao, naočare su odletjele negdje, nisam ih uspio ni naći. Onako onesviješćen sam ustao, on je nastavio sa prijetnjama da će me fizički likvidirati. To nije od juče, prijetnje traju već mjesecima. U pitanju su ljudi koji su za novac spremni sve uraditi, neko ga je usmjerio prema meni, mislim da sam bio praćen, pošto su bila dvojica napadača – pojašnjava Bogdanić.

O napadu na njega Bogdanić je detalje ispričao u Okružnom tužilaštvu u Doboju.

Uvjeren je da nije slučajan, jer je Teslić, kaže, u posljednje vrijeme poprište političkih obračuna.

– Mislim da iza svega stoji politika. Teslić je nakon svih ovi dešavanja predmet političkih obračuna, očigledno sam ja neko ko nekome smeta – istakao je Bogdanić.

Nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć u Tesliću, upućen je u dobojsku bolnicu radi izjašnjavanja o stepenu zadobijenih povreda, navedeno je iz dobojske Policijske uprave.

RTRS