Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, koji su danas osuđeni na po pet godina zatvora za pokušaj državnog udara i terorizam na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, pozvali su srpske lidere iz regiona, prije svih srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prekinu komunkaciju sa zvaničnom Podgoricom.

Mandić je na konferenciji za novinare rekao da je “ovo presuda Crnoj Gori” i pozvao Vučića i Dodika da prekinu svaku komunikaciju sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem i, kako je naveo, antisrpskom vladom u Crnoj Gori, koja je priznala samoproglašeno Kosovo.

– Pozivam predsjednika Srbije i Vladu Srbije da prekinu komunikaciju sa Đukanovićem. Pozivam ih da ne podržavaju neprijatelja srpskog naroda na ovim prostorima. Kao i Dodika da se distancira od Đukanovića. Očekujemo solidarnost i bratsku podršku – rekao je Mandić nakon izricanja presude.

On je poručio da njega i Milana Kneževića niko ne može uplašiti i da su spremni da se sa svojim saradnicima bore za svoja i prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

– Prenosimo poruku onima koji se bore protiv srpskog naroda u Crnoj Gori, oni više nisu naši politički protivnici, oni su naši krvnici. Spremni smo da se u odnosu na naše krvnike odnosimo onako kako su se naši preci odnosili prema krvnicima – poručio je Mandić.

Optuženi za pokušaj državnog udara i terorizam na dan parlamentarnih izbora 2016. godine osuđeni su danas u Višem sudu u Podgorici na više od 68 godina zatvora.

Sudija Suzana Mugoša saopštila je da su svi optuženi proglašeni krivim.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Јovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćeni i lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, vozač DF-a.

SRNA/RTRS