Iako je u Prijedoru od juče na snazi vanredna situacija zbog poplava, za par sati počeće 26. Međunarodne ulične trke u centru grada.

Trčaće se po gradskim ulicama od 15 do 19 sati večeras. Ove trke održavaju se povodom 16. maja, Dana grada Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković smatra da nema razlog da se pomjeri datum održavanja uličnih trka iako je preko 200 domaćinstava u nekoliko prijedorskih naselja pod vodom.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Kako je naveo trke su održavane i u ratnim godinama, a profesionalni atletičari trče i po kiši.

Kasno sinoć odlučeno je da će ipak biti odgođen koncert Aleksandre Radović koji je trebalo da bude večeras na trgu majora Zorana Karlice od 21.30.

– Zbog ovakve situacije i još poplava koje nisu razriješene na području grada Prijedora, ocijenili smo da je neprimjereno da se održava koncert u centru grada, dok drugi ljudi imaju probleme sa poplavama i dogovoril smo se da otkažemo sutrašnji koncert Aleksadnre Radović u Prijedoru. A vidjećemo do razvoja događaja sutra, održaće se ulične trke, održaće se akademija u pozorištu, polagaćemo vijence na spomenike, ali ćemo smanjiti dio proslava i onoga što je neprimjereno za ovakvu situaciju i zbog toga smo donijelu takvu odluku večeras – izjavio je Milenko Đaković na sinoćnjoj pres konferenciji u Prijedoru.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Sa druge strane, stranački kolega Đakovića, Duško Ivić koji je narodni poslanik izjavio da je današnje zasjedanje Parlamenta Srpske trebalo da bude odgođeno zbog poplava.

– Noćas smo do dva sata punili vreće na području Prijedora. Daleko od toga da je samo 300 kuća na području Prijedora poplavljeno, kako to javljaju mediji – rekao je Ivić.

Srpskainfo