Na Izbornoj skupštini prijedorskog SDS-a za predsjednika Gradskog odbora ponovo je izabran Milan Tubin za kojeg je glasalo 154, od prisutna 173 člana. Da problemi između dvije struje Gradskog odbora i dalje traju potvrđuje i to da pojedini članovi nisu imali mogućnost prisustva Izbornoj skupštini, a održavanje sjednice pratili su zvižduci, galama i svađa.

Pored predsjednika izabran je Gradski odbor i kandidati za skupštinu Srpske demokratske stranke. Tubin kaže da nije imao protivkadidata u skladu sa stranačkim aktima, ali da je tokom skupštine bilo razilaženja u mišljenju i nezadovoljstava pojedinih članova.

– Moj zadatak, kao predsjednika Gradskog odbora, u narednom periodu biće da obiđem sve te ljude koji su nezadovoljni i koji su izražavali kroz posljednjih nekoliko mjeseci nezadovoljstvo. Ovaj put se pokazalo da tu ne postoji neka velika grupa, nego neki pojedinci, i ja ći se potruditi da te pojedince “vratim” i da im vratim vjeru u budućnost – kaže Tubin.

Iza vrata izborne skupštine galama, napuštanja članova i česte intervencije privatnog obezbjeđenja. Višemjesečna previranja i nesuglasice, koje su u prethodnom periodu završavale i fizičkim obračunima, nastavljene su i danas u prijedorskom SDS-u, tako da određenim članovima nije bilo dozvoljeno prisustvo Izbornoj skupštini. Među njima i Јovani Panić, koja kaže da je šef Kluba odbornika prijedorskog SDS-a.

– Ovo je jedna velika sramota za SDS, koja ide na dušu i vrhu stranke, jer se niko od vodećih ljudi SDS-a nije udostojio da dođe na ovu izbornu skupštinu. Prisustvovali smo kršenju svih mogućih političkih prava i nažalost, moram konstatovati da je danas u prijedorskom SDS-u sahranjena demokratija – ističe Panićeva.

Tubin tvrdi da Panićeva nije šef Kluba odbornika.

– Naš zvaničan šef kluba je Radenko Stijepić, a Јovana Panić je sama rekla da neće da učestvuje u izborima i samim tim nije prošla kroz izborni proces i nije mogla dobiti akreditaciju i učestvovati – kaže on.

Za novoizabrani Gradski odbor glasalo je 140 članova. Od pet odbornika SDS-a u Skupštini grada, samo je član Gradskog odbora, Radenko Stijepić. Za delegata za Skupštinu SDS-a na republičkom nivou, glasala su 142 člana. Dok jedni pozivaju vrh stranke da otkloni nepravilnosti, drugi poručuju da je nakon turbulencija cilj privredni i ekonomski razvoj grada.

RTRS