Likvidacija koja podsjeća na scene iz mafijaških filmova odigrala se danas u Crnoj Gori, a sumnja se da iza tog ubistva stoji okršaj najvećih crnogorskih kriminalnih klanova. Dok je sjedio u bašti jednog cetinjskog kafića, rafalom koji je ispaljen iz automobila u pokretu usmrćen je Bogdan Milić.

Cetinje trenutno nadleće policijski helikopter, a forenzički tim je na licu mjesta radi izuzimaja tragova. Takođe, pripadnici Posebne jedinice policije provjeravaju ko izlazi iz Cetinja, legitimišu vozače, ali i putnike iz autobusa.

Na mjestu pucnjave su i pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović i Enis Baković, rukovodni kadar podgoričke policije i pripadnici specijalnog policijskog odeljanja, a istragom rukovodi viša državna tužiteljka Maja Jovanović, pišu Vijesti.

Razlog za sumnju da se iza današnje likvidacije krije okršaj najvećih crnogorskih klanova leži u činjenici da je usmrćen upravo Bogdan Milić, a nije prošlo ni mjesec dana od kako je u berlinskom naselju Forst u Njemačkoj, uz Nikolu Jovanovića, ubijen i Darko Mijović. U obje pucnjave ranjene su još po dvije osobe, ali ipak Milića i Mijovića spaja sudski proces za ubistvo Nemanje Medina za koje su bili osumnjičeni, a koje je i skrenulo pažnju javnosti na njih zbog odjeka koji je zločin imao u medijima.

Zbog sumnje da su počinili ubistvo sudilo se Miliću, Mijoviću, ali i Baraninu Vladimiru Ulami koji se trenutno nalazi u spuškom zatvoru zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Medin je nestao 8. jula u 17.30 časova, nakon što je automobilom “reno megan” krenuo u pravcu Virpazara. Policija je istragom pronašla njegovo zapaljeno vozilo, kao i jednu patiku i to u jednoj od tri kuće koje koristi Ulama, muškarac s kojim se poznavao od srednje škole. Sva trojica, Milić, Mijović i Ulama, su na sudu oslobođena optužbi.

Inače, u prilog tome koliko su jake spone između njih, prema pisanju crnogorskih medija, govori i činjenica da su Mijović i Ulama bili kumovi. Štaviše, kada je Ulama saznao za likvidaciju u Nemačkoj, on je navodno demolirao ćeliju u kojoj je smješten, nakon čega je prebačen u samicu.

Prema evidencijama bezbjednosnih službi, Mijović i Jovanović bili su bliski “škaljarskom klanu”, sa kojim se povezuju i muškarci ranjeni u pomenutim pucnjavama. Podsećanja radi, crnogorski klanovi, škaljarski i kavački, nekada su delovali kao jedan – kotosrski. Međutim, krajem 2014. dolazi do raskola u kriminalnoj grupi zbog krađe velike količine kokaina u Valensiji. Krvavi rat ove dvije grupe pokosio je do sada više od 40 života, a među njima ima i slučajno nastradalih žrtava.

Srpskainfo