Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković čestitao je danas 50. rođendan Radio Prijedoru – jednoj od najstarjih lokalnih radio-stanica u BiH.
“Svih ovih decenija vaša medijska kuća se razvijala, plasirajući informacije i prateći privredni, društveni, kulturni i sportski život grada. Prateći standarde novinarske profesije stasavali se zajedno sa našim gradom. Vjerujem da ćete u budućnosti nastojati da zadržite kontinuitet pravovremenog i objektivnog informisanja, kao i povjerenje građana koje ste godinama gradili”, poručio je Đaković.

Radio Prijedor posluje u okviru Informativno-poslovnog centra “Kozarski vjesnik” u čijem sastavu su i lokalna televizija, lokalne sedmične novine i veb-portal.

Godine 1969. godine tadašnja prijedorska opština osnovala je Radio Prijedor, a 1975. godine počeo je da izlazi sedmični list “Kozarski vjesnik”. Televizija Prijedor počela je sa radom 2000. godine, a od 2006. godine medij je organizovan kao akcionarsko društvo sa 90,80 odsto državnog i 9,20 odsto kapitala sitnih dioničara.

Povodom 50. rođendana ove medijske kuće u petak, 14. juna, Dejan Petrović i “Big bend” održaće koncert na trgu majora Zorana Karlice u 21.00 čas, a u slučaju kiše proslavljeni trubački orkestar sviraće u Sportskoj dvorani “Mladost”.