U Laktašima će danas biti održan Šesti Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/.

Kako javlja repotret ATV-a, sve je spremno za početak Sabora.

Thumbnail

Prisutni su ministri u Vladi, načelnici i gradonačelnici, narodni poslanici, poslanici u Predstavnickom domu i Domu naroda, kao i predsjednici Predstavništava Republike Srpske u inostranstvu. Saboru prisustvuju i ambasadori Rusije i Kine.

 

Thumbnail

Posljednji u dvoranu je ušao Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, i bio je pozdravljen aplauzom.

Thumbnail
Thumbnail

Delegatima se prvo obratio predsjednik stranke Milorad Dodik, a trebalo bi da govore i Ivica Dačić, predsjednik SP Srbije, Nebojša Stefanović, član Predsjedništva SNS-a, predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, predsjednik DNS-a Marko Pavić, lider SP Petar Đokić i Nenad Stevandić, predsjednik US.

Thumbnail

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je ranije Srni da će SNSD na Saboru ponovo potvrditi svoju snagu i stabilnost, kao preduslov za nastavak borbe za snagu i stabilnost Republike Srpske.

Thumbnail

“Na Saboru će učestvovati više od 1.200 delegata, od kojih će određen broj biti iz Federacije BiH, što ovaj sabor čini ubjedljivo najvećim skupom ove vrste u Republici Srpskoj i BiH”, rekao je Kovačević.

Thumbnail

On je dodao da će na Saboru biti izabran predsjednik stranke, novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna nadzorna komisija.

“Kasnije, na prvoj sjednici novog saziva Glavnog odbora biće izabrani potpredsjednici SNSD-a, Predsjedništvo i generalni sekretar stranke”, rekao je Kovačević.

On je najavio da bi na Saboru trebalo da bude usvojeno pet deklaracija, koje se odnose na ekonomski razvoj, demografiju i položaj mladih, status Srba u FBiH, te na obrazovanje i digitalizaciju.

“Na Saboru ćemo razmotriti i sve naše rezultate, uspjehe i pobjede u prethodne četiri godine, ali i napraviti jasne planove za naredne četiri godine kako da jačamo Srpsku i da učinimo sve ono što je potrebno da autonomija Srpske bude što jača i stabilnija”, naglasio je Kovačević.

Sabor se održava u Sportskoj dvorani u Laktašima.

ATV