Nakon informacije da su majka i dijete rano jutros nastradali u stravičnom požaru u stanu na Bežanijskoj Kosi u Beogradu, došlo je do stravičnog obrta.

Danijela je najprije presjekla vene sebi i kćerki, a potom je pred svjedocima nesretno dijete bacila sa četvrtog sprata. Zapalila je stan, vikala sa terase, a potom i sama skočila u smrt, prenose mediji.

– Bacila je dijete sa terase, govorila da su žene ugrožene, svašta je govorila o muškarcima. Komšija je pokušao odgovoriti od skoka, ali uzalud. Skočila je i ona, a dim sam vidio tek poslije – ispričao je jedan komšija.

Uzalud ju je jedan komšija molio da to ne čini, a priča se čak i da je neko potrčao uhvatiti dijete. Ali bilo je kasno. Kada se i sama bacila, ostala je živa, pričaju svjedoci, ali je ubrzo izdahnula i svoju tajnu će odnijeti u grob.

Kada je saznao strašne vijesti i vidio jezivi prizor, Danijelin muž je čupao kosu s glave i morali su ga odvesti ljekaru.

Niko od komšija ne može vjerovati da postoji nagon koji jednu majku može navesti da učini takvo nešto i tvrde da su Danijela i Dejan bili sasvim običan par, da se djevojčica često igrala u kraju, a jedna žena prisjetila se da se baš juče igrala sa njom. Dejan je čak i upravnik zgrade, a zaposlen je u jednoj privatnoj firmi.

Danijela je završila farmaciju u Beogradu i, kako pričaju komšije, radila je na VMA. Sa Dejanom je u braku sedam godina, a posljednji javni post koji je okačila na svom profilu bio je posvećen kćerkici i star je tačno tri godine. Na slici su dječijom rukom nacrtani mama, tata i kćerkica.

Ubila, bebu

Na fotografijama je izgledala kao jedna normalna i nasmijana djevojka, kačila je fotografije sa putovanja u Poljsku, sa mora, ali i sa kolegama sa posla, dok radi u laboratoriju.

Šta se posljednjih godina događalo u ovoj porodici, ostaje misterija. To da je žena imala psihičke probleme, nepoznanica je za mnoge komšije, mada bi se prema jednom detalju moglo zaključiti i da je patila od nekih tegoba, pa i psihopatoloških poremećaja… A to je njen fizički izgled.

Na slikama sa Fejsbuka djeluje kao neuhranjena, a njeno tijelo jedan od svjedoka opisao je kao izuzetno mršavo, kao ženu koja je bila “kost i koža”.

Njeni drugovi iz srednje škole su u nevjerici, kažu da je bila sjajna učenica i da je olako završila i fakultet.

(Alo)