ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 25. ЈУНА /СРНА/ - Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на конференцији за новинаре у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan – krsnu slavu Vojske Republike Srpske i ovog puka.

Dodik je naglasio da je Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima.

On je istakao da su srpska vojska i srpski narod po tradiciji slobodarski, uvijek na strani pravde, mira i slobode.

– Vojska Republike Srpske osnovana je da bi se zaštitio srpski narod i najčasnije je uticala na stvaranje i očuvanje Republike Srpske. Na ovaj dan posebno treba da se prisjetimo vojnog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske – poručio je Dodik u čestitki.

Dodik je istakao da odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske, svi mi koji danas živimo u miru i slobodi, s dubokim poštovanjem i vječnom zahvalnošću treba da njegujemo sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama.

– Uz duboko uvjerenje da ćemo i u budućnosti nastaviti da njegujemo tradiciju, želim vam srećnu krsnu slavu, da je proslavite svečano i dostojanstveno. Takođe, želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i ličnu i porodičnu sreću- naglasio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

SRNA/Srpskainfo