Nastupom sedam ansambala iz četiri zemlje večeras će u Prijedoru biti zatvoren Međunarodni festival folklora “Kozarsko kolo 2019” koji je počeo ponedjeljak, 24. juna, u organizaciji ovdašnjeg Udruženja za očuvanje tradicije.
Učestvovaće Foklorni ansambl “Sevdice” iz Sofije u Bugarskoj, Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Sveti Sava” iz Nove Pazove, Folklorni ansambl Broda iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj, te KUD “Bosiljak” iz Dervente, KUD “Puračić” iz Lukavca, KUD “Knešpolje” iz Kozarske Dubice i Udruženje za očuvanje tradicije iz Prijedora.

Svečano zatvaranje “Kozarskog kola” najavljeno je za 20.30 časova u Pozorištu Prijedor, a prethodno će učesnici završne večeri festivala defilovati gradskim šetalištem.

Ulaznice po cijeni od pet KM mogu se kupiti u prostorijama Udruženja za očuvanje tradicije /zgrada Kola srpskih sestara/ večeras od 19.30 do 20.30 časova i sutra na blagajni Pozorišta Prijedor prije koncerta, kao i rezervisati pozivom na broj telefona 066/110-016.

Generalni pokrovitelj je grad Prijedor, pokrovitelji su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, a manifestaciju su podržali i brojni sponzori.

Festival “Kozarsko kolo” održava se u okviru Prijedorskog ljeta kulture.